Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svajigt Brage vann

Annons

-Vi var lite för svajiga i våra insatser. Lite för bekväma. Som om killarna springer och pillar sig i naveln mellan varven, menar tränare Lasse Ericson, efter en match, som med hemmaögon såg riktigt bra ut under inledningskvarten men sedan planade ut.

Bra insatser blandades med sämre.

Vallentuna, mittenlag i tabellen, saknade sju ordinarie spelare och av de som fick ersätta gjorde fyra division 2-debut, enligt tränare Robert Elfgren.

-Och i ett sådant läge är det svårt att stå emot ett betydligt starkare, inte minst fysiskt, Brage.

-Segern var odiskutabel, men trots det är jag nöjd med vad vi under rådande omständigheter åstadkom, säger Elfgren.

Brage inledde riktigt bra och skapade i alla fall fyra riktigt bra lägen under de första 7-8 minuterna. Ett gav resultat, det var när Mats Theander lobbade in 1-0 i den tredje minuten.

Den starten gav förhoppningar om nåt riktigt kul hos de drygt 500 som tittade på, men efter en kvarts överlägsenhet tappade hemmalaget plötsligt mark.

-Det här är saker vi pratar en hel del om. "Fenomenet" hänger nog på åldern hos våra spelare. De tror att allting ordnar sig och slappnar av, men sådant brukar inte hålla i långa loppet. Det hoppas jag vi ska kunna pränta in hos killarna, säger Lasse Ericson.

Nästa Bragemål dröjde därför. Till den tredje minuten av andra akten.

Då tilldömdes Brage straff, sedan Niclas Olausson fällts i ett genombrott. Stupsäker exekutör var Theander, som därmed tog ytterligare ett kliv i skytteligan.

Två minuter senare tilldömdes Vallentuna en straff. Den betydde 2-1 och ny spänning i matchen.

Men bara tillfälligt.

I 55.e minuten svarade nämligen Alin Vigariu, riktigt pigg den här kvällen, för matchens prestation, när han med härlig känsla chippade in 3-1.

-Ett klassmål, det låg känsla bakom det, konstaterar också Lasse Ericson, som nu ger spelarna fyra dagars midsommarledigt innan han kallar till förberedelser inför nästa veckas begivenhet på Vallen, mötet med allsvenska Halmstads BK.

-Då ska vi lufta så många som vi kan, att få möta ett allsvenskt lag är alltid lärorikt.

-Vi har ju enligt min åsikt en bred trupp och hela gänget är värt, tycker jag, att få vara med en sån här gång, säger Lasse.

Duktiga i Brage i går: Mittbackarna Jesper Lundin och Kebba Ceesay i vanlig ordning.

Piggt spel också av yttermittfältarna Alin Vigariu och Mattias Pettersson och Mattias Johansson.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons