Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svag start av snowboardlaget

Annons

sölden, österrike

Biveson var ensam bland svenskarna om att ta sig vidare från kvalet men åkte ut redan i den första finalomgången.

Det var kanadensaren Jasey Jay Anderson som enkelt kunde besegra Biveson.

- Bive körde sådär, men kände inte att åkningen stämde. Han kom inte överens med underlaget, sade förbundskaptenen Anders Wiggerud på telefon till TT.

Schweizarna dominerade tävlingen totalt och belade alla de fyra första platserna i resultatlistan. Segern gick till Philipp Schoch som i finalen besegrade Gilles Jaquet.

Richard Richardsson råkade ut för en våldsam krasch när han i det andra kvalåket blev påkörd av sin motståndare Thomas Lienbacher från Österrike.

Österrikarens bräda högg fast i en sväng så att han körde rakt in i Richardsson.

Richard Richardsson fick köra om sitt kvalåk men omtumlad som han var missades finalen med 19 hundradelar och Åreåkaren blev 20:e man.

Dagens svenska glädjeämne var Jonas Aspman. Efter ett skadeuppehåll på ett helt år och med bara fem dagar på snö bakom sig körde Aspman in som 21:a i tävlingen.

I damernas premär ramlade både Aprilia Hägglöf och debutanten Lisa Strand vid den tredje käppen från målet i kvalet. Sara Fischer tog sig till finalomgången men åkte där ut direkt.

Sara Fischer mötte i den första finalomgången österrikiskan Doresia Krings, körde dåligt i sitt första åk och hade maximalt tidstillägg, 1,5 sekunder, att ta igen i det andra.

Hon var inte alltför långt i från att lyckas med den svåra uppgiften. Till slut var hon bara några meter efter Krings över mållinjen.

Doresia Krings gick sedan hela vägen och vann öppningstävlingen efter finalseger mot schweiziskan Ursula Bruhin. (TT)

TT

Mer läsning

Annons