Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suveränt, Kirsten!

Annons

Resan till det nya svenska rekordet började på 4,17 meter. Redan då hade hon slagit sitt egna svenska inomhusrekord med fyra centimeter. 4,27 passerades med en massa luft till ribban. Till det nya svenska rekordet behövdes det två hopp. Kirsten Belin hade sedan ett riktigt bra andraförsök på 4,42, men ribban följde med henne ner i mattan.

Men det var inte raden av rekord eller guldplaketten som gladde henne mest.

- Detaljerna i hoppningen stämde, det kändes oerhört skönt.

Försäsongen har varit motig för Borlängehopparen. Efter att hon kom hem från träningslägret i Sydafrika drabbades hon av ryggont och när den värken lagt sig kom nästa problem. Efter en tävling i Glasgow i Skottland i början av februari kom hennes stavar på villovägar. De återfanns tio dagar senare på andra sidan jordklotet. Sydafrika närmare bestämt.

- Det var väldigt skönt att få tävla med mina egna stavar i dag.

De främsta konkurrenterna i inomhus-SM i Sätrahallen i Stockholm på söndagen svarade gästhopparen Thorley Elisdottir från Island och Linda Persson från Växjö för. Men de fick båda nöja sig med 4,12 meter som slutresultat.

- Jag är imponerad av Linda Perssons hoppning, säger Kirsten ödmjukt.

Med knappt två veckor kvar till inomhus-VM i Birmingham ser Kirsten Belin optimistisk på framtiden. Målet är att bli bland det åtta som kommer till final.

- Jag kommer satsa allt inför VM. Men det kommer att bli väldigt tufft att ta sig till final, det kommer inte att räcka med 4,37. Men jag siktar på att hoppa högre då. Hur högt vill jag inte spekulera i. Till guldmedaljen kommer det att krävas världsrekord.

Förbundskapten Ulf Karlsson konstaterar att Kirsten Belin är på rätt väg.

- Jag tror det är realistiskt att hoppas på att Kirsten ska sluta på 7-8:e plats.

CONNY PETTERSSON

Mer läsning

Annons