Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanne vann som väntat

Annons

Susanne vann även förra gången SM kördes på Sollerön, för två år sedan. Då vann hon även linjeloppet, och det mesta pekar på att det blir en dubbel även denna gång. På frågan om hon känner press, svarade hon:

-Vet inte om det är någon press, men jag har höga förväntningar på mig själv. Det finns några riktigt bra tjejer här hemma. Veronica Andréasson har utvecklats enormt mycket. Jag hoppas hon fortsätter i samma stil, då får vi ett bra lag till OS 2008 i Peking, säger Susanne.

Men det är långt till 2008 och många uppdrag på cykelsadeln väntar innan dess. Redan idag är det en ny dag på jobbet när Susanne ska bärga sitt andra guld när linjeloppet avgörs.

-Det är en bra och utslagsgivande bana, och nog ska vi sätta fart på det hela. Monica Holler och Veronica Andraésson kommer att bli farliga.

Efter SM på Sollerön väntar ett VM i Salzburg i september. Och Susanne, som vunnit VM två gånger 2002 och 2003, lämnar inget åt slumpen.

-Jag ser verkligen fram mot VM i Salzburg. Det är en bra bana med två rejäla backar. Det ser ut att bli ett bra VM. Det är en fin atmosfär i Salzburg.

I tisdagens tempolopp för juniorer var Falu CK:s Victor Holfve den stora överraskningen med sin femteplats.

Gårdagens stora överraskning var en annan Faluåkare, nämligen Hanna Bergman som slutade sexa.

-Det var mycket kantvind på hemvägen. Jag var så trött att jag skakade, säger Hanna som aldrig tidigare tävlat på en tempocykel.

-Jag har bara rullat lite lätt på en sådan här cykel, bara för att känna på styret, menar Hanna som inte hade en aning var hon stod formmässigt.

-Jag har varit sjuk under våren och hade ingen aning om formen.

Men den verkade i alla fall bra igår. Om den är det idag under linjeloppet återstår att se.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons