Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanna tillbaka - för att vinna

Annons

uNu börjar Susanna Kallurs jakt på revansch för VM-misslyckandet.

- Det vore kul att vinna i kväll, säger hon inför MAI-galan.

När Susanna Kallur anlände till Malmö från Helsingfors via Köpenhamn i går hade sex dagar gått sedan oturen på olympiastadion.

- Besvikelsen gick rätt fort över ändå. När Jenny sprang kändes det inte alls jobbigt längre, då var det hur kul som helst att sitta och titta. Sedan hjälpte det att ha stafetten att tänka på, säger hon.

Men hur var dygnet efter finalmissen?

- Det kändes segt på kvällen och morgonen efter. Det är ofta så. Man blir ledsen en kort stund, men så går det över lika fort. Egentligen är det inte tråkigt att misslyckas, det tråkiga är att inte få känslan av att lyckas. Det är den kicken man är ute efter och den saknade jag.

Susanna gör ingen hemlighet av att hon siktade på final.

- Så var det ju. Och hade jag inte gjort det ville jag i alla fall springa ett bra lopp. Nu fick jag inte riktigt visa vad jag går för, säger hon.

Det ska hon göra veckorna framöver i stället.

Med början redan i kväll.

I MAI-galan möter hon VM-sexan Jenny Kallur, semifinalisten Vonette Dixon, världstrean Anjanette Kirkland och Danielle Carruthers, som besegrade Susanna på Götagalan i Karlstad för fyra veckor sedan.

- Men jag springer inte för att bevisa något för någon, det är inte syftet med det jag håller på med, Och att det gick dåligt i VM förändrar ingenting. Det är samma tävlingar och det ska bli roligt. Jag ser fram emot dem, säger Susanna Kallur.

Och en seger i kväll vore väl inte fel?

- Nej, det vore kul.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons