Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanna mot OS

Annons

- Besked väntas i morgon (läs i dag), sade Sannas tränare Bengt-Erik Blomkvist.

Efter comebacken i DN-galan då Sanna sprang på 13.15, hoppades hon på en tid under 13 sekunder i MAI-galan. Sanna förbättrade visserligen sin tid från DN-galan, men "bara" med två hundradelar och slutade fyra i 100 meter häck-loppet.

Sanna, som var sjuk under några dagar i förra veckan, gjorde en bra start i det meriterade fältet, men tappade något mot slutet.

- Ett jättebra lopp fram till den sjätte häcken, sedan kom hon lite för nära häckarna, vilket är ganska vanligt när man inte har tävlat så mycket, sade Bengt-Erik Blomkvist.

- Det här loppet var lite mer avspänt än det i DN-galan, men fortfarande känns det lite krampaktigt. Jag har svårt med rytmen och bromsar lite före varje häck, sade Sanna till Radiosporten.

Hon känner ändå att formkurvan pekar åt rätt håll.

- Absolut. Jag märker ingenting av skadan och formen är det inget fel på.

Löparna kom i väg först på det tredje försöket. I det andra försöket var det Sannas syster Jenny som tjuvstartade och därmed blev diskad. I samma lopp sprang även Carolina Klüft. Hon slutade sexa med tiden 13.41.

Polskan Aurelia Trywianska vann med tiden 12.89.

Jenny Kallur blev dock inte utan lopp i Malmö. Hon sprang 100-metersloppet där hon slutade femma med tiden 11,60, 22 hundradelar bakom segrande amerikanskan Wylleshia Myrick.

Svenska segrar i Malmö blev det i höjdhopp genom Stefan Holm (2.30) och på 110 meter häck Robert Kronberg (13.46).

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons