Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanna besegrad av klockan

Annons

FRIIDROTT/STOCKHOLM.

u Tävlingen Kallur mot klockan vanns denna gång av klockan.

Susanna Kallur kom inte under åtta sekunder på 60 meter häck på inomhus-SM.

Men guldmedaljen hade hon som i en liten ask.

Segertiden skrevs till 8,06 sekunder och därmed blev det ingen femte tävling i rad med en tid under åtta sekunder.

- Det kändes jättebra även om den extra laddningen saknades. Har du någon bredvid dig som du vet brukar springa snabbare är det lättare att ta fram det lilla extra, säger Sanna.

I frånvaron av Anna Pettersson (Ymer) och systern Jenny, som båda är skadade, var det sjukamparen Carolina Klüft som stod för det största motståndet.

På onsdag tävlar Susanna Kallur i Tallin. Sista genrepet för Inomhus-VM i Birmingham 14-16 mars.

Hon är en av de fyra kvinnliga svenska deltagarna. Tillsammans med Kirsten Berlin ser hon till att 50 procent av de svenska tjejerna är kullor. Men de två övriga: Carolina Klüft och Kajsa Bergqvist får väl ändå anses vara de främsta medaljkandidaterna. Eller?

- Någon medaljkandidat känner jag mig nog inte som. Men jag hoppas på en tid runt 7,90 sekunder. Helst bättre, säger hon.

- Sanna är stabil och kan vara bland de fem bästa, tror förbundskapten Ulf Karlsson.

Bland de övriga dalafriidrottarna som deltog i inomhus-SM kom Jon Andersson fyra i finalen på 400 meter på 48,76 sekunder. Vann gjorde Jimisola Larsen på 47,21, som fick en lårskada under finalen i 200 meter. Hans VM-start är därmed i fara.

Sebastian Lindén slutade på 14,51 och fick nöja sig med en sjätteplats i trestegsfinalen. Den givne segraren Christian Olsson slog till med 17,37 i sista hoppet.

Kajsa Bergqvist gjorde över två meter för sjätte tävlingen i rad när hon vann damernas höjdhopp på lördagen.

Carolina Klüft tog ett guld (längd) och tre silver (60 m häck, 200 m och höjd) och är givetvis ett guldhopp i mångkampen.

I herrarnas höjdhopp klarade både Stefan Holm och Staffan Strand 2.32. Holm hade färre rivningar och fick därmed kliva högst upp på prispallen i inomhus-SM för sjunde gången i följd.

Till VM skickar Sverige 13 deltagare.

- Vi har chans på fyra medaljer, sade förbundskapten Ulf Karlsson efter tävlingarna.

CONNY PETTERSSON

Mer läsning

Annons