Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sura" miner i BHF

Annons

4-3 slutade matchen, sedan hemmalaget, i numerärt underläge dessutom, gjort segermålet i mitten av slutakten.

En period i vilken Borlänge vann skotten med 20-5...

- Det här var inte kul alls.

- Jag begriper inte vad killarna sysslade med under de två första perioderna, säger en besviken Håkan Kornell, tränaren.

- Det här var absolut ingen match vi skulle behövt förlora. Men tror man att det bara är att ställa ut skridskorna så är det lätt att det blir så här.

Dålig inställning präglade laget från start och i takt med att hemmalaget satte defensiven i högsätet så sjönk humöret ytterligare i BHF-gänget.

- Sura spelade efter sina resurser, bildade en köttmur framför eget mål och de gånger vi hittade igenom var det oftast enkla saker deras målvakt behövde ingripa på.

En uppryckning blev det under slutakten dock. Och chanser fanns till ett avgörande.

Exempelvis i inledningen då BHF under en dryg minut fick spela fem mot tre.

- Men pucken ville inte in, så var det bara. Och inte blev det bättre av att domaren hela tiden verkade ha ett ont öga till oss.

- Man fick knappt säga "god dag" ens förrän det var klippt, säger Kornell.

Det senare drabbade exempelvis George Umunna under slutminuterna, då han först drabbades av en tvåminutare och sedan knappt hann öppna munnen för att höra sig för om orsaken förrän tecknet för matchstraff visades.

- Mycket var emot oss.

- Men det var till syvende och sist vår egen insats som var orsaken till förlusten. Vi ska, även om vi inte har vår bästa dag, kunna mycket, mycket bättre än så här, påpekar Kornell.

Ingen i BHF nådde normal klass i den här matchen.

Förhoppningsvis kommer en reaktion på det som hände i går när tabelljumbon Hille kommer på besök i Borlänge Ishall på onsdag.

- Man kan ju hoppas att inställningen är den rätta då. På den här nivån går det inte att nonchalera motståndet i en kampsport som ishockey.

- Jag hoppas killarna inser det nu, avslutar BHF-tränaren.

SURAHAMMAR-BORLÄNGE

4-3 (2-1, 1-2, 1-0)

Målen: 1-0 (13.56) Tobias Hallén, 1-1 (14.55) Daniel Olérs (Mikael Englund/Daniel Flodin), 2-1 (19.08) Henrik Pettersson, 2-2 (23.54) Jan Öhman (Daniel Olérs/Mikael Englund), 3-2 (30.40) Henrik Pettersson, 3-3 (36.56) Robert Carlsson (Rickard Nilsson), 4-3 (51.31) Tobias Karlsson, spel 4 mot 5.

Skott: 26-48.

Utvisningar, Surahammar: 7x2. Borlänge: 4x2, 1x10, 1x20.

Domare: Lars Eriksson.

Publik: 165.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons