Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supportern som blev Mas-ledare

Annons

MasarnaAvestas lag har varit klart sedan årsskiftet, sånär som på ledarfronten. Men sent på söndagskvällen presenterade klubben sin nya tränarduo: Andreas Engh och Stefan Bäckström.

Namnen sätter knappast skräck i de andra elitserielagen, men för de som är bekanta med klubben bör det ringa en klocka.

Andreas Engh satt nämligen med i sportgruppen och jobbade på att få fram en lagledare när de övriga vände sig till honom och gav honom en förfrågan.

- Jag blev väldigt förvånad först eftersom jag inte varit lagledare innan, men samtidigt kändes det förstås fint att bli tillfrågad, säger Engh.

I söndags blev allting klart och Andreas Engh, 33, ska nu leda det lag som han började följa som supporter under nittiotalet.

- Dit Masarna åkte, dit åkte jag, berättar han.

En dag fick han en förfrågan att börja hjälpa till med hemsidan, sedan har han under många år suttit vid speakern Håkan Bängs sida och nu senast har han alltså varit med i den sportgrupp som tagit fram namn på aktuella förare och ledare.

Men ingen av de ledare som tillfrågades nappade. I veckan var Stefan Jarl en av de sista som tackade nej. Då tillfrågades Engh som vid sin sida får Stefan Bäckström som även han har ett förflutet inom organisationen. Bland annat som en del i Tony Rickardssons team

- Jag kommer att vara ansvarig för laguttagningar och coachning under matcher, medan Stefan mer kommer att vara den som peppar förarna och ser till att grabbarna mår bra, förklarar Engh.

Andreas Engh och Stefan Bäckström är bekanta sedan tidigare. Precis som Anders Fröjd och Hans-Erik "Pruppen" Andersson har den nya ledarduon ett förflutet inom ishockeyn.

- Stefan var faktiskt min tränare i både Avesta och Sala, berättar Engh.

Den 31 mars drar försäsongen igång ordentligt med ett träningsläger. Var det kommer att sluta i september är förstås svårt att sia om, men Andreas Engh har i alla fall sin målsättning klar.

- Vi ska ta oss till slutspel. Det känns som ett helt realistiskt mål med tanke på den trupp vi har, säger han.

STEFAN ÅBERG

Mer läsning

Annons