Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supporterklubben stöttar unga leksingar

Annons

I måndags var det dags igen, en check på 100 000 kronor överlämnades under första periodpausen i matchen Leksand- Södertälje.

- Från 2001 till nu har vi skänkt 715000 kronor till Lek-sands ungdomshockey, berättar supporterklubbens Anders Baggens.

Pengarna tas från supporter-klubbens medlemsavgifter och upphovet var en fråga från LIF-styrelsens Per-Olof Carlsson om det möjligen gick att få en slant till en skridskoslip för ungdomarna.

Visst gick det bra och sedan har bidragen från supportrarna kommit årligen.

- Det betyder oerhört mycket att ungdomshockeyn kan få de här pengarna, säger Per-Olof Carlsson där han står med den stora checken i hand.

För Anders Baggens och kompani i supporterklubben är det självklart med en fortsättning på bidragen till Leksands hockeyungdomar.

- Vi kraftsamlar för just det här. Kan vi bidra till att Leksand från ungdomsleden får fram en A-lagsspelare per säsong så är det en bra bit på vägen.

- Spelare som Petter Ullman och Jesper Ollas är sådana som kommit från Leksands ungdoms- och juniorhockey upp i A-laget under de åren vi skänkt pengar. Det känns bra, konstaterar Anders Baggens.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons