Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supermötet som hade allt

Annons

Kriterie- och Derbysegraren From Above gick segrande ur striden.

Allt till Solvallatränaren Stefan Hultmans stora förtjusning.

- Jag är otroligt glad över att han vann. Nu får From Above gå till vintervila och nästa år siktar vi på Elitloppet, kommenterade Stefan "Hulken" Hultman lättad.

Lättad var ordet, för det gick som på nålar i sista kurvan när utvändige Gigant Neo och Jorma Kontio tryckte på för fullt.

From Above sprang och taktade och galoppen var ytterst nära. Örjan Kihlström parerade dock skickligt och lyckades precis hålla ledningen ut ur sista kurvan.

Hade Kungapokalsvinnaren, och Scarlet Knights överman, Gigant Neo kommit förbi där hade "Giganten" istället avgått med segern.

Nu blev det inte så. Istället kontrade From Above starkt och triumferade med en halv längd till godo på en tapper Gigant Neo.

- Jag är full av beundran över Örjan som kusk och hästen som inte galopperade. Vilken "skalle" han visade, kommenterade "Hulken" lyriskt.

Örjan sken som en sol i vinnarcirkeln och även han var full av beundran över From Aboves prestation.

- From Above har allt. Han är startsnabb och har ett mycket bra löphuvud, men visst var det nära galopp i sista kurvan, berömde och höll han med om.

From Aboves nionde årsseger var värd 750 000 kronor och totalt 25 starter som tre- och fyraåring har tillsammans inbringat 16 segrar och 5 736 820 kronor.

Tala om guldgruva.

Kejsarslaget mellan Solvallatränarna "Tarzan" Melanders Gigant Neo och "Hulken" Hultmans From Above är härmed avgjort.

From Aboves seger i B.C-finalen var det slutgiltiga beviset. From Above är fyraårskullens kung.

Otvivelaktigt!

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons