Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Superbra Superstars

Annons

Den 29 juni i år var en stor dag för Leksands fans - trots att det var mitt i sommaren och ishockeysäsongen sedan länge var slut.

Då utsågs de nämligen till Sveriges överlägset bästa ishockeysupportrar av Aftonbladet - och till landets näst bästa fans alla kategorier.

Före storheter som Bajen Fans, Black Army och Änglarna ifrån Göteborg.

- Det är något vi faktiskt är otroligt stolta över och verkligen glädjs över. Men det är ju inte bara vi i Superstars som ska ta till oss det, utan alla de massor som följer laget över hela landet, menar Torbjörn Olsson.

Det är inte helt lätt att hålla reda på alla falanger och fraktioner som hjälps åt att heja fram Leksand på isen.

Störst är Superstars med sina knappt 2000 medlemmar. Dessutom är fler än 1000 personer med i den traditionella supporterklubben, som funnits i snart fyrtio år.

Lägg till detta förgreningar som Tokiga Masar Götaland och Tokiga Masar Stockholm och du förstår att stödet för Leksand både är starkt och utbrett över hela riket.

- Numera kommer det mail och samtal hela tiden från folk som vill starta sin egen Leksands-grupp där de bor, och vart vi än åker på bortamatcher kommer det små lokala klackar, berättar Olsson.

Inför den kommande säsongen satsar Superstars mycket på att utöka och förbättra de tifon - läktararrangemang - som ramar in stämningen kring isen.

Och förhoppningsvis ska det alltså snart vara möjligt att till och med försörja sig på att stödja laget.

- Vi tror att det är fullt möjligt att utvecklas så att vi har heltidsanställd personal på några års sikt. Vi blir bara fler och fler och bättre och bättre hela tiden.

Förra året omsatte Superstars 1,1 miljoner kronor.

Planerna för framtiden är många. På kort sikt ska bland annat hemsidan utvecklas kraftigt och fler souvenirer framställas.

- Samtidigt är det viktigt att vi växer på rätt sätt. Vi får ju absolut inte hamna i en situation då vi till exempel konkurrerar med Leksand om souvenirmarknaden, för då motverkar vi hela idén med Superstars, säger Torbjörn Olsson.

- Vi älskar Leksand och anledningen till att vi finns är för att stödja dem.

ERIK NIVA

Mer läsning

Annons