Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Super Light mot ännu större mål

Annons

Super Light löpte dött lopp om segern med hemmahoppet Mara Baourbon efter ett perfekt lopp.

Lille Super Light räknas nu som ett hett bud inför jätteloppet Prix dAmerique den 29 januari på samma bana.

- Om vi kan bli trea, fyra i Prix dAmerique blir jag jättenöjd, sade Jörgen Westholm som gärna vill dämpa optimismen inför storloppet om en dryg månad.

Ett fint formbesked lämnade också Stefan Melanders Gigant Neo, som avslutade vasst som sexa och ska absolut räknas som en av segerkandidaterna. Gigant Neo, som såg lysande ut, blev tvåa i Prix dAmerique i fjol efter Jag de Bellouet, som fick nöja sig med en femteplats i lördagens lopp.

Super Light (som blev sexa i Prix dAmerique i fjol) stormtrivs på fransk mark och även om han har vunnit en hel del lopp i Sverige så är han ännu mer effektiv på kolstybben på Vincennes-banan.

Westholm körde ett snällt lopp och placerade sin stjärna i femte inner. Sedan blev det en del kubbning in mot upploppet.

Super Light hade greppet 100 meter före mål men fick sällskap på insidan av Mara Baourbon, som är huvudet högre än Westholms lille hingst. Det var omöjligt att skilja de båda men Jörgen Westholm trodde att det hade blivit förlust även om hoppets låga flämtade lite.

- Jean-Pierre Dubois trodde han hade vunnit loppet och då fick jag kalla kårar, han har ju kört en väldig massa fler lopp än jag på Vincennes. Det var jobbiga minuter att vänta men jag är jättenöjd med dött lopp, sade 33-åringen.

Femteplats för fjolårsvinnaren 350 000 kronor vardera fick de två vinnarna och trea blev hemmahästen Kazire de Guez.

Fjolårsvinnaren Jag de Bellouet fick nöja sig med en femteplats.

(TT)

Mer läsning

Annons