Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundström nära Dalkurd

/
  • Förre Bragebacken Gustav Sundström tränar med Dalkurd. Hög utbildningsersättning kan dock äventyra en eventuell övergång.

Gustav Sundström får inget nytt kontrakt med Brage.
I dag tränar mittbacken med Dalkurd.
– Dalkurd är helt klart ett alternativ, säger 22-åringen.

Annons

I fjol lånade Brage ut Gustav Sundström till Dalkurd, innan Brage plockade hem Sundström under hösten.

I dag är Gustav Sundström fri att gå till en annan klubb. Haken är att Sundströms nya klubb får räkna med att betala en utbildningsersättning till Brage.

– Jag vet inte den exakta summan, men jag tror att det handlar om runt 80 000 kronor, berättar Lars Håkman, elitansvarig i Brage.

– Vi har sagt till de spelare som lämnar oss att det finns ett regelverk att följa. Sedan uppkommer alltid en förhandlingssituation med motparten, utvecklar Håkman.

För ni diskussioner med Dalkurd om Sundström?

– Inte i nuläget, men vi vet om att Gustav är intresserad av Dalkurd, men också att han ännu inte bestämt sig.

– Innan vi går vidare måste Gustav bestämma sig för vilken klubb han vill spela i och sedan får aktuell förening höra av sig till oss.

Dalkurd stod för Gustav Sundströms kostnader den tid han representerade Dalkurd 2011. Och under den tiden fördes förhandlingar mellan Dalkurd och Brage om en övergång.

– Vi förde en diskussion om en eventuell övergång men inget hände. Och i dag har vi inget konkret förslag att ta ställning till, berättar Lars Håkman.

Om Gustav Sundström bestämmer sig för att spela i Dalkurd, är ni då beredda att pruta på era ersättningskrav?

– Regelverket säger en sak och sedan kan föreningarna emellan förhandla fram en lösning. Det handlar om fastlagd summa eller någon ersättning därunder.

– Gustav kommer att spela någonstans, han älskar fotboll och även om vi valt att inte förlänga hans kontrakt, vill vi hjälpa till så mycket som möjligt, understryker Lars Håkman.

Gustav Sundström är medveten om vad som gäller och vad som står på spel.

– Nu tränar jag med Dalkurd och de är helt klart ett alternativ.

– Brage har rätt att kräva utbildningsersättning och jag har ambitionen att fortsätta spela fotboll. Och då så högt upp som det går och där jag vet att jag får spela matcher, kommenterar Gustav Sundström, den uppkomna situationen.

Mer läsning

Annons