Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundborn blir Faluns farmarklubb

Annons

I går blev det klart med farmarklubbar till IBF Falun - och en nybildad förening.

- Vi vill ge våra duktiga ungdomar en chans att, när de kommer upp på seniornivå, kunna fortsätta tillhöra organisationen och samtidigt spela på rätt nivå, menar IBF Faluns sportchef Mats Andreasson.

För IBF Faluns herrar blir Sundborn i division 2 farmarklubb.

Därunder bildas en helt ny förening - IBF Falun Ungdom - som börjar i division 4 och har ett samarbete med både Sundborn och IBF Faluns elitserielag.

- IBF Falun Ungdom är en egen förening och laget kommer bestå av våra killar födda 1988 och upp till junioråldern, säger Andreasson.

Han menar på att det är viktigt att behålla de egna produkterna och låta dem utvecklas i sin egen takt.

- Vi ger killarna som kommer upp i senioråldern en möjlighet att spela på den nivå som passar dem bäst, i division 4, division 2 eller elitserien. Nu finns den möjligheten utan att de behöver gå förlorade ur vår organisation.

Även på damsidan kommer IBF Falun Ungdom att bildas. Det är dock inte klart om laget börjar i division 2 eller division 3. Däremot står det klart att samarbetet med Storvik fortsätter.

- Då får även våra duktiga damjuniorer chansen att fortsätta utvecklas på rätt nivå, säger Mats Andreasson.

I ett år har Falun och division 1-laget Storvik samarbetat och det har fungerat bra.

- I fjol var övergångsreglerna att det tog fem dagar att bli spelklar i Storvik när man gick från Falun och två dagar från Storvik till Falun. Hur övergångsreglerna kommer se ut i år är inte bestämt än, säger Andreasson.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons