Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundberg är en vinnare - igen

Annons

- Det är roligt att vara med i leken igen, säger Åke Sundberg, 55.

Han har hittills i år vunnit 26 travlopp, vilket redan är fyra segrar bättre mot hela fjolårets 22 segrar.

Tio av årets segrar har Åke vunnit på Rättvikstravet och därmed leder han sensationellt championatstriden på hemmabanan, en seger före Kajsa Frick.

- Hittills i år har jag haft förmånen att få köra bra hästar här hemma.

- Det är bara att hoppas att de som vill att jag ska bli champion låter mig få köra bra hästar även framöver, fortsätter han med glimten i ögat.

När kom vändningen för dig?

- Redan i fjol, innan jag blev sjuk, kände jag att det var på väg att lossna för mig. Årets vändning kom i början av juni.

Vad är din förklaring till vändningen?

- Alla smällarna i fjol gav mig en annan insikt om livet. Jag återfick kraften och reste mig på åtta, mycket tack vare den fantastiska läkarvården.

- Förr i tiden dog man oftare i hjärtinfarkt, men nu går det att komma tillbaka även efter en sådan smäll, utvecklar han tacksamt.

Sundberg driver idag en mindre tränarrörelse med nio hästar i stallet, varav sju är starthästar.

- En kostym som passar mig bra, menar Åke, som fortsättningsvis också lägger sitt krut på att få köra andra tränares hästar, framförallt då amatörtränade hästar.

- Systemet med allt fler catchdrivers har dock gjort att det är tuffare i dag att få köra andras hästar, jämfört med hur det var för några år sedan, säger Åke.

När kommer då nästa seger?

- Jag kör åtta hästar på Gävletravet på söndag. Billion i lopp fem har ett bra läge och jag tror även en del på Affe Hörda i lopp sju, tipsar han.

Hittills i år har Sundberg kört in 779 100 kronor till sina hästägare. En prissumma som lär hamna runt miljonen kronor innan travåret 2004 är till ända.

Ett fullgott resultat, som bär en vinnares signum.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons