Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sugen på spel i SFK

Annons

- Det är absolut inget klart. Jag har ett år kvar på kontraktet med Brage och är alltså deras spelare. Men i Smedjebacken håller de på och försöker fixa ett jobb åt mig och det ser visst rätt ljust ut med det.

28-årige allroundspelaren Englund säger att ett arbete är vad han behöver nu. Snabbt dessutom.

- Ja, det är lite bråttom för just nu får jag inte ens stämpla. Jag har helt enkelt stort behov av att få jobb.

Även Brage jobbar för att fixa "Stoffe" ett arbete, men det tycks som om Smedjebackens FK ligger bäst till för att lyckas.

- Jo, SFK är nog steget före Brage på flera sätt. Det är inte så att jag vantrivs i Borlänge, men löser det sig med jobb vill jag nog helst bo i Smedjebacken-Ludvika. Där har jag min tjej och mina kompisar.

Det är dock inte bara att skriva på för SFK, eftersom Kristoffer Englund är kontrakterad av Brage krävs förhandlingar mellan klubbarna.

- Jag är Brages spelare, så är det bara. Men nog känns det som att det lutar åt att jag spelar med Smedjebacken nästa säsong.

Kristoffer Englund har SFK som moderklubb och har sedan spelat med Ludvika FK, Ljungby IF och Kalmar AIK innan han gick till Brage förra säsongen.

Förutom Brage och Smedjebacken har även Ludvika FK hört sig för om möjligheten att få Englund i truppen till kommande säsong.

- De ringde från LFK och jag sade till dem som jag sagt till de andra: Jag behöver ett jobb.

Där har alltså Smedjebackens FK ett försteg och Kristoffer Englund har redan hunnit träna lite med SFK.

- Smedjebacken har ett bra lag på gång. Det skulle vara skoj att få spela med SFK igen.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons