Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succékedjan spricker

Annons

Hannele har, tillsammans med Gabriella Ludvigsson och centern Maria Söderström, utgjort IBF Faluns bästa kedja de senaste säsongerna.

Den här säsongen har trion hittills skrapat ihop 64 poäng och är, efter Balrogspelarna Sara Ekström och Hermine Dahlerus, norra elitseriens poängbästa spelare.

Till nästa säsong får dock "Gabby" och "Söder" klara sig utan Hannele.

- Redan inför den här säsongen tänkte jag sticka i väg och plugga, men jag stannade i Falun ett år till eftersom innebandyn var så rolig. Men nu har jag fått en chans som jag bara inte kan missa, förklarar hon.

Hannele och hennes pojkvän har genom kontakter fått tag i en lägenhet på Söder och de flyttar ner när säsongen är färdigspelad.

Hannele byter därmed jobbet som ekonomiassistent på HL Display mot pluggande på en folkhögskola i Södertälje.

- Det är en ettårig friskvårdsutbildning, som innefattar allt från kost, massage till psykologi. En väldigt intressant utbildning.

Målsättningen för Hannele är att sedan fortsätta studera på universitet, men med vad är hon inte riktigt klar med i dagsläget.

- Men psykologi intresserar mig mycket.

Trots flytten tänker Hannele fortsätta elitsatsningen på innebandy.

- Ja, i alla fall det första året och jag vill fortsätta att spela i högsta serien.

Har du varit i kontakt med någon av elitklubbarna i Stockholm?

- Nej, jag har sagt att jag vill spela klart i Falun innan jag kontaktar någon annan klubb. Efter säsongen kan jag börja tänka på en ny klubb.

Fortfarande återstår dock förhoppningsvis drygt två månader av den här säsongen och många framgångsrika matcher för den samspelta kedjan Jansson-Söderström-Ludvigsson.

- Det är jätteskönt att spela med "Gabby" och "Söder", för jag vet hela tiden hur de tänker på planen.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons