Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succéduon stannar

Annons

- Ja, det är klart. Det blir ett år till Mora, säger Harri Rindell.

När Rindell kom till Mora inför förra säsongen fick han och klubbdirektören Jan Simons lägga ned mycket jobb på att ragga fram ett stort antal nya spelare.

- Ingen kunde förutse NHL-lockouten. Den var på gott och ont. Jag fick lägga ned mycket tid när jag kom till Mora på spelarrekrytering. Så vill jag inte ha det till nästa säsong. Jag vill självklart behålla så många spelare som möjligt. Vi måste få tid att utveckla det här laget. Vi har ju nyss börjat i elitserien, säger Rindell.

Den här säsongen har Harri Rindell jobbat ihop med Pär Djoos och Patrik Ross.

Klart är att Pär Djoos gör Harri sällskap även nästa säsong. Hur det blir med Patrik Ross är ännu oklart.

- Vi har pratat om en förlängning, men än är det en bit kvar. Vi får se hur det blir. Vi är ett gott team som har kul när vi jobbar ihop, säger Ross.

- Blir Harri kvar blir jag kvar. Jobbet som jag sökte i Brynäs fick jag inte, säger Pär.

Nu väntar HV 71 i kvartsfinalen för Mora.

- HV 71 är bästa laget på pappret. De vann serien och har spelat stabilt i stort sett hela säsongen. De har många individuellt skickliga spelare, säger Harri.

Själv trodde Harri att HV 71 skulle välja Brynäs. Och att Mora skulle få Frölunda i kvarten.

- Jag hade fel, men jag har inte lagt någon energi på vilket lag vi skulle få. Man måste fokusera på rätt saker. Sådant man kan påverka, säger Harri Rindell, som inte tänker ändra spelmönster allt för mycket inför fredagens första kvartsfinalmatch i FM Mattsson Arena.

- Det finns inte tid. Å andra sidan vet vi vad vi är bra på. Vi kör på med vår fysiska hockey och enkla spel, och att aldrig ge upp, som är vår grundidé. Vi måste spela med hög intensitet. Det handlar om tid och rum. Det går inte att ge spelare som Andreas Karlsson, Johan Davidsson och Mika Hannula tid och utrymme, säger Moratränaren.

Noterbart är att både Harri Rindell och Patrik Ross har förflutet som spelare i just HV 71.

- Jag spelade där tre säsonger 1980 till 1983. Året efter att jag flyttat därifrån gick HV upp i elitserien. Kompisar sa på skoj att det var bra att jag flyttade till Stockholm så de kunde gå upp. Jag har fortfarande kontakt med flera kompisar nere i Jönköping. Så det ska bli kul för oss ta oss an HV 71. Det känns bra för det är ju ingen som tror på oss. Vi kommer att slå ut underläge. Så har det förresten varit hela tiden. Vi skulle bli sist och hamna i kvalserien. Sedan trodde de flesta att vi skulle hamna nia eller tia. Nu spelar kvartsfinal, säger Harri Rindell.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons