Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för travdoldis

Annons

"Benka" Olsson - ursprungligen Sundsvallspojk - kom till Dalarna för fyra år sedan för att jobba på stuteri Persosgården.

Det samarbetet upphörde och då "Benka" ändå hade ett gäng hästar med sig valde han att stanna i regionen. På Cobsgården utanför Norberg har teamet nu slagit sig till ro och där blir man kvar. 22 hästar finns i stallet och gårdagens segerherre Lucky Glass är en av dem.

- Ja, efter en massa problem i samband med flytten i vintras börjar hästarna äntligen fungera, berättar "Benka".

- De drabbades av än det ena och än det andra och det tog sju månader innan det började flyta. Lucky Glass dras ofta med småskador, men är riktigt bra när han är fräsch som idag.

Segern på Romme var bara årets fjärde, men eftersom hästarna kommit igång sent så räknar Olsson med flera.

- Jag har som mål att köra in mellan 1-1,5 miljoner och sedan vore det kul att passera 20 årssegrar. Jag tror jag har tagit 19 som bäst tidigare, berättar "Benka" som inte startar sina hästar så ofta, men då de väl visar upp sig är de alltid i fint skick.

- Det känns som att 20-25 hästar är ett bra antal och det snurrar på bra nu, tycker jag.

- Vi försöker att hålla en bra kvalité i stallet och lediga boxar för bra hästar finns ju alltid, säger Olsson.

Det enda man skulle önska är kanske lite fler amatörstyrningar, men det kommer kanske när man börjar synas i vinnarcirklarna, funderar "Benka" klurigt innan han lastar Lucky Glass för en garanterat lätt hemfärd till Norberg.

Under en i övrigt medioker travkväll övertygade Thomas Lönn-tränade The Goodbye Girl. Efter en kanonfin värmning vann det kapabla stoet på ett sätt som lovade mera.

En enklare joggingtur såg formtoppade kallblodet Saras Tofte ut att genomföra när han vann V5-inledningen och Mozart Hornline infriade favoritskapet för Jim Frick efter tidig ledning. Allt detta gjorde att V5-gåtan blev ganska lättlöst till slut.

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons