Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Stora Tuna

Annons

Inte nog med det så sprang Henrik Löfås in som andra man i lördags, efter segrande klubbkompisen Nikolov. Och hade det inte varit för en rejäl bom den sista tredjedelen av loppet, kanske Löfås hade fått ställa sig överst på pallen.

- Jag ledde i två tredjedelar av banan. Sedan gjorde jag en miss, men jag tycker ändå att det gick bra, säger Henrik.

Löfås var drygt en minut efter Stora Tunas bulgariska import. Kiril gillar då det är lätt terräng och banan i Våmhusskogen passade honom perfekt.

- Normalt är det tuffare banor här i Sverige med svårare orientering, jämfört med hemma i Bulgarien. Här var det dock lättorienterat och det gillar jag. Innan loppet visste jag att jag hade god chans att vinna, säger 22-årige Kiril som gör andra säsongen i Stora Tunas färger.

Lördagens individuella segrare banade också väg för sitt lag genom att vinna första sträckan i söndagens Siljanskavlen. Sedan följde i tur och ordning Peter Löfås, Nils Olsson Rikard Claesson och Pavlo Ushkvarok inför den sista sträckan. Den sistnämnde skickade ut Henrik Löfås med en ledning på ungefär minuten. Den förvaltade Löfås på bästa sätt och han kunde defilera in i mål, hela 1.29 för tvåan Leksands OK och ytterligare några minuter före trean Skogsmårdarna.

- Alltid kul att få slå Leksand och Malung och ännu roligare då man får göra det samma dag, konstaterar Henrik med ett leende.

Glad var också stora Tunas världsstjärna Emma Engstrand. Hon ställde upp som storfavorit i långdistansen och gjorde ingen besviken. Nästan fyra minuter blev hennes segermarginal till tvåan Ida Wikström Holmgren, IFK Lidingö.

- Jag gjorde en miss vid den sjätte kontrollen, men annars gick det bra, säger Emma, nyligen hemkommen efter världscuptävlingar i England.

Där noterades Emma för två tredjeplatser och en sjätteplats på de fyra tävlingar hon ställde upp i. Trots det var hon inte nöjd.

- Det gick sådär. Men jag är i bättre form nu, menar hon.

Damstafetten blev lite spännande då Emma på sin sistasträcka gick ut två minuter efter Leksands Elin Dalstedt. Det visade sig dock vara ett perfekt slagläge för Tunaorienteraren.

- Jag kom ikapp Elin vid den tredje kontrollen efter varvningen. Jag vet att Elin är en bra spurtare och ville undvika det, berättar Emma.

Hon behövde aldrig vara orolig och segermarginalen till Leksand blev elva sekunder.

Övriga i Stora Tunas segrarlag var Lena Gillgren, Catarina Öberg och Helena Norberg.

- Visst är jag en individuell idrottare, men det är roligt att vinna i lag också, konstaterar Emma Engstrand.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons