Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Victor, 19, tog silver i bänkpress–SM

Hade Victor Granlund Hedén från Orsa klarat att pressa 147 kilo hade det räckt till guld. Nu stannade han på 140 kilo vilket räckte till andraplatsen.

Annons

Victor Granlund Hedén tog silver under svenska mästerskapen för juniorer i Gnosjö under söndagen.

– Jag hade en plan. Det var att gå in på 135 kilo, sen skulle jag kolla motståndet och se var alla ligger. För jag visste att en var riktigt vass och antagligen skulle vinna, säger Victor Granlund Hedén.

Victors nästa steg var att pressa 140 kilo i andra lyftet, vilket han klarade.

– Då visste jag att silvret var säkrat. Men det fanns en överman. Han gjorde 147 i andra lyftet. Då tänkte jag lyfta samma, för då hade jag vunnit ifall inte han höjde sig eftersom jag var lättare. Men jag missade på 147 kilo. Det hade inte gått i dag oavsett, det var för tungt helt enkelt, säger Victor.

Man har bara tre lyft totalt när man tävlar i bänkpress. Det var en chansning att gå på 147 kilo i sista lyftet för Victor, 145 kilo hade med andra ord inte räckt till seger oavsett då vinnaren tog 147 kilo.

Men Victor är ändå nöjd med silvret.

– Det är kul, jag var yngst av de i min klass. Juniorer i styrkelyft får vara upp till 23 år gamla, säger 19-åriga Victor Granlund Hedén avslutningsvis.

Victor Granlund Hedén på prispallen i Gnosjö.

Mer läsning

Annons