Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrelsefolk köper hallen

Annons

Sedan flera år tillbaka trängs Falu BTK i en lokal i Norslundsskolan, där klubben har tillgång till fyra bord.

Lokalerna är på tok för små för en klubb som har goda förutsättningar att växa sig stor.

- I Norslundsskolan kan vi inte ha mer än 20 barn och ung- domar igång och jag har tvingats att tacka nej till många som vill börja spela. Som jag ser det har vi möjlighet att ha runt 200 barn och ungdomar i träning i de nya lokalerna, säger Leif Mårtensson.

De nya lokalerna är Dalregementets gamla gymnastikhall, som bjuder en yta på cirka 800 kvadratmeter. Utrymme som räcker till Falu BTK och även blir över till andra föreningar.

- Fäktning och diverse kampsporter kommer att utövas i lokalerna, men inte bara klubbar, utan även privata företag och privatpersoner kommer att kunna hyra av oss.

- Vi räknar med 2 300 aktivitetstimmar per år, där Falu BTK står för 800 timmar och 1 500 timmar går till externa hyresgäster.

Vid årsskiftet tar Falu BTK över lokalerna från Vasallen, en affär som kostat föreningen 450 000 kronor.

Lägg därtill att lokalerna ska rustas för cirka 250 000 kronor så hamnar slutnotan på cirka 700 000 kronor.

- Bland annat ska vi bygga en cafeteria, fixa till duschar och omklädningsrum och köpa in en ny belysning.

Kostnaden är förstås stor för en liten klubb som Falu BTK och utan de sex styrelsemedlemmarna, inklusive Leif Mårtensson, hade det aldrig fungerat.

- Vi är totalt sex personer som gått in och lånat ut 700 000 kronor till klubben. En person har ensam gått in med 450 000 och även med en sjättedel i den andra insatssumman på 250 000 kronor. Meningen är att klubben ska betala tillbaka pengarna till oss inom fem år.

Varför ger ni er in i ett sådant här stort projekt?

- Eftersom kommunen inte har några pengar måste någon annan ställa upp. Jag har jobbat på livets skuggsida, så jag vet vad det som händer om vi inte kan ge våra barn en meningsfull sysselsättning.

Förutom den stora ekonomiska insatsen innebär den nya hallen betydligt fler aktiva och krav på nya ledare. Hur klarar ni det?

- Vi har redan åtta nyutbildade instruktörer och varje kväll kommer vi att ha två vuxna på plats.

Den 1 januari tar Falu BTK formellt över ägandet av gymnastikhallen och en vecka senare planeras en stor invigningsfest.

Med celebert besök på plats.

- Eftersom en av klubbens spelare, Mats Källberg, har spelat med J-O Waldner hoppas vi få hit honom och Mikael Appelgren för en uppvisningsmatch. Vi har ännu inte fått något svar från dem, men räknar med att någon känd pingisspelare kommer hit, säger Leif Mårtensson.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons