Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stureson stal föreställningen i STCC

Annons

32-årige Sturesons andra halva av finalloppet var bland det svettigaste som skådats i STCC den här säsongen.

Hyllinge-föraren formligen flög fram, körde förbi både Richard Göransson och Robert Dahlgren i täten - och vann därmed sin första STCC-tävling någonsin.

- Fantastiskt roligt. Jag har ju haft några andraplatser tidigare, bland annat två i fjol, men att vinna för första gången här på hemmabanan känns naturligtvis helt underbart.

För dalaförarna gick det inte alls bra. Daniel Haglöf blev nia, Tomas Engström elva och Tobias Johansson trettonde man.

Inför ett 50-tal kompisar runt Ring Knutstorp kunde Johan Stureson inte ha valt ett bättre tillfälle att slå knock på sina konkurrenter.

Efter en incident med Richard Göransson i det andra racet fick Stureson 30 sekunder i tidstillägg och tvingades starta som femma i finalen.

Efter halva loppet var han trea - och resten, ja, det handlade om rena uppvisningen.

- Det var inte lönt att försöka hålla Johan bakom sig, sa tvåan Robert Dahlgren.

- Det kändes som om han hade 100 hästkrafter mer än vi andra i dag, tyckte Richard Göransson.

Trots att Göransson fick nöja sig med en tredjeplats i final- loppet tog han ändå över förstaplatsen i sammandraget.

- När jag vaknade i morse hade jag höga förväntningar på den här dagen. Men det här är första gången i år som jag kände att jag inte hängde med, då fanns det inte mycket att göra, sa Göransson.

När den tidigare ledaren Thed Björk, brakade ihop med Tommy Rustad redan i det första racet förvandlades hans helg till en pest. Björk kom inte ens till start i finalen, därmed tappade han också flera placeringar i sammandraget.

Med tre tävlingar kvar steg STCC-temperaturen flera grader efter den här helgen.

Om två veckor drar man vid-are till Karlskoga, ytterligare två veckor senare handlar det om Våler i Norge - sedan avslutas årets mästerskap traditionsenligt på Mantorp, med dubbla poäng i potten.

- Ja, det kommer att bli en spännande och rolig avslutning på säsongen, sade Johan Sturesson, ny trea i sammandraget.

Efter tre år i STCC-sällskapet har han längtat efter att ta klivet högst upp på pallen. Hans team är en lågbudget-variant om man jämför med exempelvis BMW och Audi. Men Knislinge-bördige Sturesson klagar inte, tvärtom.

- Nä, vi har de resurser som vi känner att vi behöver. Jag är nöjd med förutsättningarna. När allting fungerar som i dag kan man ju inte vara annat än glad.

(TT/DT)

Mer läsning

Annons