Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strulig sommar Anna-Karin

Annons

Men de som valt att tillhöra landslaget har dragit till Bruksvallarna och Sveg för ett tio dagar långt läger. Där några kommer att springa Fjällorienteringen.

Noterbart är att ingen åkare från någon dalaklubb är med i A-landslaget den här gången. En mas och en kulla hittar vi i alla fall. Det är Mats Larsson från Hulån och Sara Linborg från Falun. Mats tävlar dock för Åsarna och Sara för Östersund. Däremot finns fem från länet med i utvecklingslandslaget. Kvintetten är Eva Svensson, Sofia Bleckur och Anna Hansson, från IFK Mora. Dessutom ingår Håkan Löfström, Falun/Borlänge och Vansbros Anna-Karin Strömstedt.

Förra säsongen tillhörde Anna-Karin Strömstedt A-landslaget, men alltså inte i år. Det finns dock en förklaring. Anna-Karin har haft en strulig sommar med skador.

- Jag har varit, och är lite skadad. Dels har jag fortfarande lite ont i armen som jag också hade förra säsongen. Dessutom har jag problem med en höft. Men det håller på att bli bättre, säger Anna-Karin.

Skadorna har medfört att hon inte kunnat träna som det var tänkt i sommar.

- Jag har gjort det jag kunnat, cyklat, springa i vatten och simmat. Löpning och rullskidåkning har inte varit att tänka på, säger Anna-Karin som åker upp till Bruksvallarna först i dag. De övriga åkte upp under torsdagen.

Att du inte har kunnat träna som planerat i sommar vad kommer det att innebära inför vintern?

- Jag känner ingen panik inför vintern. Det är många månader kvar innan tävlingarna börjar. Okey, jag är inte bättre tränad, men jag har inte tappat något heller.

- Jag får lägga om träning, toppa formen senare. För jag inte träna ikapp det jag missat, säger Anna-Karin.

Har du satt något mål inför vintern. I fjol tillhörde du A-landslaget, men inte nu?

- Just nu vill jag bara bli skadefri. Målet är att göra så bra säsong som möjligt och få komma ut på många världscuptävlingar. Den här säsongen är ju mästerskapsfri. Ett mål är också att komma tillbaka till A-landslaget, Men konkurrensen har hårdnat i Sverige, säger Anna-Karin.

Mer läsning

Annons