Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strulig helg i Knutstorp

Annons

- Vi hade problem med hjulinställningarna och det gjorde att jag bara fick sjunde bästa kvaltid, berättar Daniel Haglöf som kör i S60 Challenge.

- Direkt när jag kom ut på första testvarvet så blev det elfel så motorn bara bluddrade. Så vi bytte all elektronik och när jag kom ut igen så fungerade inte servostyrningen och jag fick nöja mig med en tionde plats i kvalet, säger Jan Lindblom som tävlar i STCC.

Men de båda bet ihop och kämpade vidare. För Daniels del var det ett race på lördagen och ett på söndagen.

- På lördagen körde jag upp mig till fjärde plats och fick starta fyra på söndagen. Då körde jag upp mig till andra plats, så nu tog jag över totalledningen.

- Jag fick klättra uppåt hela tiden och med tanke på det är jag helnöjd. Det är aldrig fel att ligga i topp heller, säger Daniel.

Lindblom slutade femma i båda loppen, båda gångerna från tionde startposition.

I det andra loppet fick han dock en katastrofal start.

- Jag såg att Tomas Engström från Säter och någon annan krokade ihop och gick av banan. Jag tänkte att det bara var att stå på, men så kom Tomas tillbaka in i banan och for rätt in i sidan på mig, så hela bilen blev sned.

För Engström blev helgen misslyckad. En åttonde- och en tiondeplats var inte vad han hade räknat med. Även Brovallens Tobias Johansson hade en småstrulig helg. Han bröt det första racet och slutade tia i det andra.

Nästa tävling går i Karlskoga om två veckor.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons