Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömstedts stora skräll

Annons

41 år gammal tog norskan Pedersen sin första världscupseger i karriären.

Den historiska triumfen kom i längdvärldscupens klassiska lopp över tio kilometer i estländska Otepää - där Pedersen suddade ut begreppet "den eviga tvåan" som hittills satts samman med hennes namn. Tidigare hade hon varit på topp-10 vid 62 tillfällen, men aldrig högst upp.

Efteråt var hon överväldigad - och förvånad. Dels över att premiärsegern kom vid 41 års ålder, dels över att det kom just nu när formen ännu inte är toppad.

- Det hade jag inte förväntat mig, sade Pedersen till nyhetsbyrån NTB.

- Det är helt otroligt att segern skulle komma nu. Jag är inte i toppform, men det är självklart otroligt roligt att jag äntligen får stå på toppen.

Marginalen ned till tvåan, hemmaåkaren Kristina Smigun, var minimal. Pedersen vann med bara två tiondelar till godo. Polskan Justyna Kowalczyk var trea, nästan 20 sekunder bakom tätduon.

Svenskorna gjorde en bra tävling. Anna-Karin Strömstedt tog sin bästa världscupplacering med en tiondeplats.

25-åringen från Vansbro, som bor iBoränge, har tidigare varit 20:e som bäst i den traditionella längdåkningen. I sprint slutade hon femma i världscuptävlingen i Nove Mesto i mellandagarna.

- Anna-Karin fortsätter att överraska oss, det är roligt, säger Sveriges förbundskapten Inge Bråten i telefon till TT.

Elin Ek,Mora IKSK, slutade på 14:e plats.

Lina Andersson på 27:e plats var däremot en missräkning.

- Vi vet inte riktigt vad som har hänt med Lina. Det är någonting som vi måste reda ut och jobba med, säger Bråten.(TT-DT)

Mer läsning

Annons