Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid på mållinjen

Annons

- Jag visste att jag hade en klar chans att ta dem, log Johan med hela ansiktet efter segern. Jag

hade som målsättning att komma ur sista kurvan i ledning, men lyckades inte riktigt. Mälarenergi hade fyra man med i täten, och gjorde allt för att bromsa mig. Så jag var bara trea ut ur sista kurvan.

Det såg också länge ut som om Anders Juhlin skulle knipa segern. Men på allra sista metern klämde Nyman sig förbi.

- Jag brukar vara bra på att spurta, menar Johan.

Och det visade han inte minst genom att faktiskt vinna spurten hela fyra gånger under loppet. Tre gånger på spurtpriser och slutligen i målgången.

Ett 40-tal cyklister kom till start i entimmesloppet, plus fem varv. De flesta elitcyklister, men även några juniorer och U23.

I mål kom dock bara 18 cyk-lister. 900-metersvarvet gick snabbt, och många cyklister blev varvade, vilket innebar att de fick stiga av tävlingen.

Några egentliga utbrytningsförsök gjordes aldrig. Visst var Kvänums Philip Tavell och Mälar-energis Fredrik Johansson loss ett tag. Ledde med som mest 15 sekunder. Men det försöket varade i tio varv.

I övrigt var det en samlad klunga, som inför sista fem varven bestod av 20 cyklister som fortfarande hade segerchans. Bland dessa fanns också tre Falucyklister: Jens Westergren, Magnus Darvell och Johan Landström.

Landström kroknade dock med fyra varv kvar. Men både Magnus, slutlig åtta, och Jens, slutlig tia, var med och tampades ända in på sista varvet.

Sista varvet spelade Team

Mälarenergi ut två trumfkort. Först fick Fredrik Johansson dra upp tempot. Därpå tog Ludvikas Fredrik Modin över, och bäddade för upploppet. Där var det sedan Anders Juhlin och Henrik Oldin som skulle ha krafterna kvar.

- Och det hade nog hållit om jag inte haft problem med kuggkransarna på bakhjulet, menar Anders Juhlin. Men kedjan

kuggade över då och då när

jag drog upp tempot, så jag fick finna mig i att bli slagen. Men jag ser ändå det här som ett verkligt fint kvitto på att jag är i form inför midsommarens tävlingar i Mora (Solleröloppet). Det här behövdes efter min jobbiga försäsong.

Och ändå nöjdare var förstås Boråsgrabben Johan Nyman, som har haft fina framgångar hittills i år.

- Speciellt mina fyra topp 3-placeringar och totala femteplats i Cykeltouren är jag nöjd med,

säger landsvägsspecialisten. Men det här var en mycket rolig tävling, med en bana som var väldigt kurvig men ändå tillät hög fart. Hälsa arrangörerna att de verkligen fått fram en bana som jag gillade att köra, slutar Johan, innan det är dags för honom att rulla fram och hämta sin prischeck på 4 000 kronor.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons