Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sträcker ut en hjälpande hand

Annons

Två privatpersoner har lånat ut sammanlagt 1,8 miljoner kronor till Masarna. För att kunna betala tillbaka de pengarna har Masarna bett kommunen om hjälp och klubbens förslag är ett räntefritt lån som ska betalas av under en tioårsperiod.

- Nog tror jag att kommunen kommer att hjälpa till på något sätt, men om upplägget blir exakt som Masarna vill ha det kan jag inte svara på. Frågan ska upp i arbetsutskottet och kommunstyrelsen innan det slutgiltiga beslutet fattas den 22 november i kommunfullmäktige, säger Ulf Berg.

Han tror inte att det dåliga vädret är hela sanningen till att publiksiffran blev mindre än väntad i år.

- Masarna har ett stort upptagningsområde och självklart har några som kanske har tio mil till banan valt att stanna hemma om det har regnat.

- Men jag tror också att många har stört sig på det som hände utanför banan i våras. Då tänker jag på det här med alkohol och trafik. Där har klubben en del att lära, inte minst vad gäller mediastrategin.

- Masarna tyckte att det var konstigt att det skrevs om det där, men så är det ju inte. Det klart att det är intressant om en av Sveriges bästa klubbar missköter sig på det sättet.

Det är dock inget som hindrar kommunen från att hjälpa klubben i den kritiska situationen.

- Nej, det tror jag inte. Masarna betyder mycket för Avesta. Kanske inte vad Leksands IF är för Leksand, men nog är det många som känner stolthet för vår stad tack vare Masarna.

Masarnas underskott kommer inte som någon överraskning för Berg.

- Nej, det är inte så konstigt med tanke på att förarna har betalt per poäng och det har blivit ett flertal storsegrar samtidigt som publiksiffran har minskat. Jag fick information om läget för några veckor sedan.

Har du några råd till Masarna?

- Öka intäkterna och sänka kostnaderna kan låta enkelt, men det är vad som gäller. Kanske i första hand sänka kostnaderna och inte bara stirra sig blinda på att öka intäkterna. Vidare får de fråga sig själva om de gör allt rätt och vilka förbättringar som kan göras.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons