Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sträck på dig, du var Moras bäste!

Annons

Lyssna på:ModemBredband

Pär Djos, ass tränare


Den 10 december spelade MIK borta mot Linköping. Sedan dröjde det närmare tre veckor till nästa match, gårdagens möte mot Ö-vikslaget.

- Jag är inte van vid så här långt uppehåll. Tre dagar mellan matcherna är det längsta jag varit med om tidigare, så visst var det lite ovant, pustade Eric.

Men inte värre än att han välförtjänt utsågs till MIK:s bäste spelare.

- Ja, jag är rätt nöjd. Vi får vara glada åt en poäng i dag, allra helst som kvitteringen kom så sent.

Det märktes att det var fler som var ovana så här första matchen efter jul. Passningarna hittade inte alltid rätt, men viljan och intensiteten var det inget fel på. Skärpan var dock inte den bästa och första perioden slutade mållös.

Sex minuter in i mittenakten kunde Mora ta ledningen genom Anders Bastiansen. Det var ju för övrigt norrmannen som tillsammans med Beaudoin anslöt till MIK vid det förra uppehållet, efter att Peter Fabus och Jordan Krestanovich tvingats lämna dalalaget. Ett lyckat byte har det visat sig flera gånger, inte minst mot Modo.

Bastiansen fick dock inte glädja sig allt för länge över ledningsmålet. I mitten av perioden kvitterade gästerna genom Mikael Pettersson, som fick på en bra träff rakt upp i vänstra krysset bakom annars duktige Petri Vehanen.

Moratränaren Harri Rindell brukar säga att mål ger energi. Då det gällde Modo verkade de ha fått igång ett helt kärnkraftverk, för efter 1-1-målet blev det spel enbart i Moras försvarszon under några minuter.

- Visst är det mentalt viktigt att få ett mål och de fick ett stort tryck på oss efter kvitteringsmålet. Men vi kom tillbaka starkt efter det och hade några bra lägen, sa Eric.

Men i stället var det Modo som tog ledningen fem minuter in i slutronden, då Mikael Simons satt på botbänken.

Efter det spelade gästerna på resultatet medan MIK febrilt jagade en kvittering. Båda lagen skapade några fina lägen och bland annat tog sig Eric Beaudoin in framför Modokassen. Duktige Karol Krizan räddade dock.

I stället blev Ross Lupaschuk poängräddare i hemmalaget. Gästernas Tobias Enström skulle rensa från egen zon, men efter rena flipperspelet hamnade pucken hos Erics landsman. Med 1.14 kvar steg jublet hos de 4 000 åskådarna i FM Mattsson Arena.

- Extra skönt med en kvittering så sent, konstaterade Eric Beaudoin glatt.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons