Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort landslagsläger i Moras närområde

Annons

Ungefär 80 aktiva har sökt sig till skridskolandslagets läger i Mora och det handlar om att umgås och träna på olika sätt från skridskoskola och upptill den svenska eliten. En stor del av tiden spenderas på Prästholmen och i Mora ishall.

- Det har varit ett stort intresse från klubbarna att få vara med på sommarlägret och vi är väldigt nöjda med vår vistelse i Mora, berättar Linda Liljedahl, tillträdande sportchef på Svenska skridskoförbundet.

Lika nöjd är Skridskolandslagets förbundskapten, Jonas Schön, som ser fram emot skridskosäsongen som nalkas under hösten. Han kommer bland annat att fungera som coach under de stora turneringarna. En av dessa är skridskolandslagets stora mål under kommande säsong, VM i Göteborg den åttonde och nionde februari 2003.

Och två framtidshopp som beräknas delta är Sebastian Falk från Sandviken och Örebroaren Johan Röjler. Båda har OS i Turin 2006 som sitt stora mål i framtiden, samt att de har 5000 meter som sin favorit distans.

- Det kommer att bli en tuff konkurrens bland de Europeiska skridskoåkare inför VM i Sverige. Från EM som går i Holland i början av januari, är det ungefär 12-13 åkare som kan kvalificera sig för VM, berättar Sebastian Falk och får medhåll av sin landslagskollega Johan Röjler.

- Det kommer att bli tufft, men får vi bara vara skadefria så har vi en stor chans att lyckas. I fjol var jag sjuk ett bra tag under hösten, så jag är väldigt revansch sugen till den kommande säsongen.

Skridskosporten har sedan en tid tillbaka haft en nergång i sin verksamhet under en del av 90-talet, men nu ser förbundskapten Jonas Schön att trenden håller på att vändas.

- Under kommande säsong kommer en inomhus anläggning för bland annat skridskoåkning att bli klar vid Ruddalen i Göteborg och förbundet har inlett ett elitprogram som bland annat ska ta hand om skridskojuniorer, berättar Jonas Schön.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons