Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storspel av Brage

Annons

Trots gråmulet, blött och trist trivdes uppenbarligen både spelare och de som tittade på.

- Fantastiskt bra fotboll, det här ska bli riktigt intressant att följa fortsättningsvis, konstaterade bland annat gamle Brageiten och mångårige revisorn i klubben, Mats Grönkvist.

Lika imponerad han som vi andra efter 6-0 (3-0), siffror som kunde varit betydligt större om Brageiterna förvaltat chanserna bättre.

- Man tackar för berömmet, log tränare Sergej Prigoda.

Uppenbarligen nöjd med de två segermatcher Brage presterat hittills.

- Och för mig som tränare är nog det roligaste att killarna nu tar tag i problemen själva på planen. När det som nu kärvade ett tag under andra halvlek så hittade killarna snabbt tillbaka på egen hand. Det tyder på rätt inställning det, konstaterar Prigoda.

Matchen i lördags bjöd på massor av härligt Bragespel där försvarsspelet var bombsäkert och anfallsspelet lika rappt som fyndigt.

Och gladast efteråt var kanske nyförvärvet från Djurgården, Jörgen Sundström, som själv svarade för fyra av Bragemålen, de båda övriga svarade Jimmy Rajala för.

- Fyra stycken har jag nog aldrig tidigare gjort i nån A-lags-match, funderar han.

Och vidimerar att han enbart har positiva erfarenheter av klubbytet.

- Trevliga killar allihop. Jag trivs alldeles utmärkt, försäkrar Jörgen, som vid sidan av fotbolen genomgår en datautbildning i Borlänge.

Jörgen var inte det enda glädjeämnet i lördags.

Ingen Brageit föll ur ramen på nåt sätt, laget fungerade som en enhet hela tiden och spelet var, som sagt, väldigt, väldigt kul att titta på.

Nästa uppgift för klubben är seriekollegan Västerås SK nästa lördag, även den matchen på konstgräset i Falun.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons