Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storseger för Leksand

Annons

Gästande Hammarby hängde med bra inledningsvis. I den första perioden var stockholmarna pigga och fantasifulla. Resultatet 2-0 till Leksand var faktiskt aningen i överkant.

En i det närmaste fullknökad Borlänge Ishall fick se en mycket underhållande första period .

Till den andra var scenförändringen total. Leksands Johan Eneqvist satte tidigt 3-0 vilket var början på en total daladominans.

Efter 5-0 fick Hammarbys målvakt Carl-Johan Klint, som inledningsvis varit mycket duktig, nog och bytte med Joakim Persson.

Något slut på den blåvita målproduktionen blev det inte även om Persson hade det klart lugnare än Klint. 7-1 efter två akter .

- Leksand är lika bra som ett elitserielag, berömde Hammarbys Leif Boork.

Dalkarlarnas spel i främst den andra perioden ger honom rätt.

Den tredje perioden blev mest en transportsträcka. Båda lagen såg mest ut att vilja kliva av isen snarast möjligt. Lite grinigt blev det också. Ett slagsmål resulterade i två matchstraff. Leksands Niklas Eriksson och Hammarbys Johnny Oduya fick tacka för sig och vandra rätt ut i omklädningsrummet.

Chris Govedaris och Fredrik Westberg svarade för Leksands mål i den sista perioden. Detta gav slutresultatet 9-1.

- Vi fick en bra genomkörare, precis som vi ville ha. Visst svider 9-1 men vi var helt enkelt för osmarta i anfall. Det utnyttjade Leksand bra, sa Leif Boork.

Nye Leksandsmålvakten Sean Gauthier gjorde sin första match på svensk mark och skötte sig föredömligt.

- Vi tog den här matchen för att han skulle få komma in i laget lite mer och få känna på svensk ishockey. Han är en bra målvakt, bra med klubban och bra på att kommunicera med försvaret, sa Leksands tränare Jarmo Tolvanen.

I Leksand plussar vi i övrigt för forwarden Niklas Persson och backen Daniel Jardemyr. I ett Hammarby som med all säkerhet kan bättre delar vi ut små plusbetyg till forwarden Oscar Steen samt målvakten Joakim Persson.

Avslutningsvis noterar vi att Hammarbys klack, som bestod av mindre än tio personer, hördes mer än resten av publiken (Leksands klack undantaget). Det säger en hel del.

JONAS SOLBERGER

Mer läsning

Annons