Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsatsning ska göra FIF till storklubb

Annons

- Vi ska skynda långsamt. Men målet är under en fem års period att bli ett topplag i hockeyettan och även vara med och nosa på allsvensk kvalspel, säger Tomas Jonsson, tränare och sportchef i Falu IF.

Vid gårdagens presskonferens om Tomas Jonsson Academy kunde Falu IF inte bara presentera sin nya ungdomssatsning. A-laget hade även fått klart med en ny spelare. Nyförvärvet är forwarden Joakim Westerling. Yngre bror till Jonas Westerling, före detta Moraspelaren, men numera spelande i AIK.

- Joakim är en teknisk och kvick ytterforward som kan avgöra täta matcher, säger Tomas Jonsson, om Mora IK fostrade Joakim. Ifjol spelande han med Uppsala Hockey i ettan.

Falu IF A-lag består i dag till huvuddelen av egenfostrade spelare. En ingrediens som klubben vill fortsätta med och kommer att vara lite av ett signum med Tomas Jonsson Academy. Här kommer före detta landslagsspelaren Tomas Jonsson fungera lite som ett nav och en mentor med sin gedigna hockeyerfarenhet. I ett första läge sträcker sig FIF satsning över en fem års period. Förutom den nämnda A-lagssatsningen med Tomas vid rodret, så handlar det även om en bredd ungdomssatsning, som i hög grad riktar sig till unga spelare i olika åldrar i Falun-området.

En strävan är bland annat att få till en ungdomsorganisation som kan leverera bra hockeyspelare på elitnivå. Här handlar det även om att ungdomsledare utvecklas i tränarsysslan inom klubben. Första spadtaget är taget. Och till hösten kan Falu IF vara på väg mot nya tider.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons