Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsatsning ska ge Ekblom mästartiteln

Annons

Fredrik Ekblom hjälpte Thed Björk till STCC-titeln i år.

Nästa år tänker Ekblom - tack vare nytt stall och en rekordbudget - ordna den åt sig själv.

Det är Halmstadstallet Westcoast Racing som lyckats få ihop en stor påse sponsorpengar, och därmed lockat över den 36-årige örebroaren.

Stallets driftsbudget är på 16 miljoner kronor, till det tillkommer de 7,5 miljoner som bilarna kostar i inköp.

-Det är stora pengar, men man kan inte göra sådant här med vänsterhanden längre. STCC-mästerskapet är på så hög nivå att det krävs en rejäl satsning för att kunna kriga om mästerskapet. Vi vill inte vara en i mängden, vi vill vinna, säger Dick Jönsson-Wigroth, stallchef i Westcoast Racing.

Fredrik Ekblom och Robin Rudholm kommer att ratta bilarna, och för Ekblom är det en chans till revansch efter en märklig säsong i år, då han plötsligt fick agera andraförare i Audistallet.

Efter att Thed Björk inledde säsongen starkt fick Ekblom se till att hjälpa fram Björk till titeln - under finalracet på Mantorp fick han till och med agera mänsklig sköld för att förhindra att någon konkurrent skulle trycka Björk av banan.

-Jag hade inga problem med det, det var mest kul att kunna få ge något tillbaka till stallet. Vi kanske inte hade den snabbaste bilen, men den var driftsäker och det är så man vinner mästerskap, säger Ekblom.

Han blev totalsegrare i STCC såväl 1998 som 2003, men har aldrig sett serien som en språngbräda ut i racingvärlden.

Hellre att vara bäst på hemmaplan, än att vara en i mängden i ett halvstarkt stall internationellt.

(TT)

Mer läsning

Annons