Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Större dalaprägel på Svenska Rallyt

Annons

Christina Lundqvist och rallyts vd, Bertil Klarin, kom i går eftermiddag hem till Karlstad efter att ha deltagit på internationella bilsportförbundets möte i Paris, där Svenska rallyts tävlingsdatum lades fast.

- Diskussionerna om poliskostnaderna var ingenting som behandlades på Parismötet. Det är mer en regional och nationell fråga.

- Jag tycker det är bra att debatten är väckt. Den kan få effekt för andra arrangörer också, inte bara av idrottsevenemang.

Christina Lundqvist berättar att det pågår sonderingar på olika håll för att hitta en lösning på polisens ersättningskrav, där taxan uppges till 730 kronor per polisman och påbörjad arbetstimme.

Beräkningar visar att det kan komma att kosta Svenska rallyt 1,7 miljoner kronor att få 60 poliser att sköta trafikövervakningen under fyra dagar.

- Vi är hoppfulla om att hitta en lösning på problemet, endera att polisen reviderar sina krav eller att vi kan täcka extrakostnaderna på något sätt.

Christina Lundqvist säger att basen för Svenska rallyt inte kan flyttas över en natt, men att man hos arrangörerna är öppna för förändringar av banan.

Problemet är att man är låst till en serviceplats (Hagfors), vilket innebär geografiska och tidsmässiga begränsningar.

Svenska rallyts tävlingsledare tycker att situationen är lite märklig.

- Det är en paradox att vi drar mycket folk och extra intäkter till ett glesbygdsområde samtidigt som vi ska vi bestraffas för att vi behöver hjälp med trafikdirigeringen.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons