Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storlagen uteblir

Annons

I fjol besöktes Säfsens fritidsanläggning i juni av två allsvenska herrlag, först Djurgården, sedan Malmö FF.

- Det är vid den här tiden på året som vi normalt brukar höra ifrån klubbar som är intresserade av att komma hit, men hittills har det varit tyst, säger Säfsens vd Christer Rosén.

Även fotbollsfestfixaren Sören Andersson i Mockfjärd, som år efter år sett till att fina sommarmatcher spelats på Mockfjärds IP, låter uppgiven. I fjol såg Sören till att Malmö (på Säfsenläger) mötte Örebro (på Moskogenläger i Leksand) i Mockfjärd, men i år blir det inga allsvenska lag som kommer dit.

- Nej, den enda extramatch som spelas i Mockfjärd i sommar är ett möte mellan Brage och ett ihopplockat lag, Team Falu Kuriren, säger Sören Andersson.

För Säfsen har det inte varit gratis att få fint besök i form av topplag. Så länge man får bra pr som tack för vistelsen ser Christer Rosén dock så stora fördelar i att få fotbollsbesök att han kan tänka sig fler sådana.

- Jag försöker hålla kontakt med både klubbar och en del folk som har fotbollskontakter, men nu har jag haft en del annat att göra och har heller inte hört något från dem jag brukar prata med, säger Rosén.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons