Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storebror en besviken förlorare

Annons

Att Niklas var besviken är ganska lätt att förstå. Laget var pressat innan matchen mot Mora, och inte blev det bättre av smällen i Smidjegrav. Dessutom drog Niklas på sig ett matchstraff i ett känsligt läge, 12.29 i slutperioden vid ställningen 4-3.

Och inte nog med det. Lillebror Marcus verkade gilla läget. Han gjorde sitt tredje och Moras femte mål i det numerära överläget. Marcus gjorde också ett fjärde i tom bur innan förnedringen i Smidjegrav var över.

Niklas gjorde sig alltså oanträffbar, medan Marcus solade sig i glansen.

Lagkaptenen Christer Olsson, som en gång i tiden hade Smidjegrav i Mora som sin hemmaarena, gjorde det som en kapten ska göra, i både med och motgång, ställde upp och pratade efter matchen.

- Det här var en tung förlust. Mora ska ha all heder för sin insats, menade en märkbart tagen lagkapten.

Christer ville inte alls skylla förlusten på domaren Ulf Rådbjer, men han hade ändå synpunkter på rättskiparens agerande. Christer pekade på två situationer, om än inte matchavgörande, men ändå.

- Dels målet som vi fick bortdömt som skulle ha gett oss 1-3. Niklas Eriksson stod ett par centimeter in i målgården, det såg han. Dels åkte jag på en solklar tripping när Mora gjorde sitt 4-2-mål, säger Christer.

Leksand ligger fortfarande sist i kvalserien, och nollan i segerkollumen grinar laget i ansiktet.

Men än har man inte gett upp.

- Det är sju matcher kvar och 21 poäng att spela om, och vi får aldrig ge upp. Nu gäller det att vi bryter trenden och vinner nästa match, menar Christer.

Nästa match för Leksand är AIK hemma torsdag.

Men nog ser det onekligen mörkt ut. En elitserieplats nästa säsong verkar i dagsläget långt borta.

Leksandsspelarna spelar helt utan självförtroende, och power play-spelet ska vi nästan inte tala om. Visserligen gjorde man ett mål i spel fem mot fyra, Lars Jonssons 4-3, men annars var det inte mycket som stämde. Deras power play var ett av de sämsta som visats upp i Smidjegrav den här säsongen.

- Det studsade emot oss, marginalerna är små. Men Mora spelade bra, säger Christer Olsson och försvinner in i omklädningsrummet.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons