Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora Tuna IK bästa dalaklubb

/
  • Bästa dalalag. Stora Tuna IK:s slutman Henrik Löfås på väg i mål som trea och bästa dalalag i en annars Uppsaladominerad, både på herr- och damsidan, Siljanskavle.

Annons

I stället placerade sig glorian, i dubbel bemärkelse den här gången, över Uppsala och OK Linné, som toppade både bland damerna och herrarna.

- Härligt, härligt, konstaterade herrlagets slutman Mats Troeng, som i ensamt majestät fick sätta punkt för skärmletandet i skogarna kring den lilla Gagnefbyn Gräv, där runt 2 500 starter kunde inräknas under helgen.

Mats hade då kallt konstaterat att laget varit först vid samtliga växlingar, hans uppgift var kort och gott:

- Att inte förivra mig, då skulle det gå bra.

Någon direkt oro behövde han inte känna, istället blev kampen om tredjeplatsen det som gav lite spänning i loppet.

På slutsträckan var tre lag länge inblandade, tre som blev två sen Moras Martin Johansson visat strålande löpform och plockat rejält med tid på slutsträckan.

Men in på upploppet kom i alla fall Tunaiten Henrik Löfås, löpstark herre det också, ensam, sen Martin vrickat foten och dessutom, skulle det senare visa sig, stämplat fel och diskvalificerats.

- Synd, det hade varit kul att få mäta sig med Martin i löpstyrka på upploppet, menade Henrik.

Den gulsvarta Borlängeklubben blev, inte oväntat, bästa dalaklubb på damsidan också trots att laget var långt efter (nästan 10 minuter) efter första sträckan, där Lena Gillgren gått in istället för Emma Engstrand.

Starka lopp av både Pia Birkebaek och Lena Eliasson på de två övriga sträckorna tog dock laget fram till en godkänd tredjeplats. På behörigt avstånd ska tilläggas, drygt åtta minuter, fram till de två i täten, Linné och Skogsfalken.

Lite av en "seger" inkasserade också arrangerande Leksands OK, som fick massor av lovord från inte minst tävlingskontrollen på plats när det hela var över frampå söndagseftermiddagen.

Mer läsning

Annons