Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora framgångar i Kometsvärmen för Ovansiljans BTK

Annons

I Bollnäs arrangerades i helgen Kometsvärmen. Där noterades den unga bordtennisklubben Ovansiljans BTK för föreningens största framgångar hittills.

Hela sex spelare fick spela final varav två slutade med segrar. Till det ska även läggas fem semifinalplatser och en massa kvartsfinaler. Med andra ord en riktigt bra helg för spelarna i OBTK.

Fredrik Larsson svarade för en riktigt bra insats i HS1 där han vann efter två femsetare i semifinal och finalen. I finalen mötte han Ängbys Emil Roslund, där Fredrik snabbt utan problem vann de två första seten. Men sedan kom Ängbyspelaren igång med sitt spel och tog de två efterföljande seten efter ett mycket underhållande skiljeset med bra spel från båda sidor. Med matchboll emot sig vid 9-10, och stort underläge i bollen och nästan uträknad, gjorde Fredrik några mirakulösa räddningar från bakplan och vann bollen. Fredrik tog sedan de två efterföljande poängen och vann matchen.

När det gäller Fredrik kan vi inte undanhålla er hans resa från Häl-singland hem till Mora. Där kan man konstatera att Larsson inte är lika bra på geografi som han är på att hantera ett pingisracket. Resan från Bollnäs gick nämligen via Los, Hamra och Noppikoski!

- Kanske dags för klubben att fixa en kartbok till Fredrik, skojar en lagkamrat till Larsson?

Jan Eriksson gick till semifinal i HS2 där han mötte Fredriks finalmotståndare Emil Roslund. Även här blev det en femsetare efter att Janne tagit igen 0-2 i set. Men i skiljeset blev det en riktig dålig start och det rann iväg till en seger för Emil som sedan i finalen utan problem vann med 3-0 i set.

Genom semifinalplatsen blev Jan Eriksson den första någonsin i Ovansiljansområdet som gått upp i klass 1. Fredrik Larsson har goda chanser att bli den andre om han avslutar säsongen bra. Han har 58 poäng efter segern och behöver 90.

10-åriga Pontus Johansson vann P11 efter strålande spel. I finalen ställdes OBTK-spelaren mot Gästriklands bästa 11-åring, Erik Ölund, men denne hade inte en chans när Pontus storspelade och vann finalen med 11-4 11-5 12-10. Pontus bror, 8-årige Gustav Johansson, var också i final efter mycket bra spel i P9, men tvingades där ge sig mot Valbos Axel Andersson i tre raka set.

Lydia Davidsson var mycket nära en klassseger i F10 efter att hon i finalen mot Valbos Maria Nilsson varit i ledning med 2-0 i set och även haft matchbollar.

Lydia lyckades dock inte knyta igen säcken och åkte på en snöplig finalförlust.

Mer läsning

Annons