Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor framtidstro

Annons

Det var en jättevärvning som offentliggjordes i byggarbetsplatsen Leksands ishall i går.

I våras tillhörde målvakten Johan Hedberg NHL-laget Vancouver Canucks - i höst allsvenska Leksand.

Och det är en värvning som inte varit möjlig utan klubbens supportrar.

- Vi närmar oss 300 000 kronor insamlat, men siktar förstås betydligt högre. Nu när vi dessutom presenterat ett namn hoppas vi att det ska ta fart rejält.

- Vi är glada att Johan vill vara vår drömlirare just nu och hoppas att han är det hela säsongen, säger Tobbe Olsson, ordförande i Superstars.

Det finns dock det som talar för att "Drömliraren" Hedberg inte kommer att finnas på isen alls under den säsong han skrivit kontrakt för med Leksand.

4 Skadan.

- Det var i slutet av säsongen jag gjorde illa vänster axel, plockaxeln, och den har gått ur led under sommaren. Det är ett ligament och en ledkapsel som är trasig. Det finns chanser att jag kan undvika en operation, men jag väntar på ett sista utlåtande och räknar med att det ska in och skäras i axeln, säger Johan Hedberg.

- Det här är någonting vi varit fullt medvetna om. Vi kör med öppna kort och räknar inte med Johan före Superallsvenskan, det är på vårkanten han ska hjälpa oss tillbaka till elitserien.

- Men Johan är så viktig för gruppen, i och med att det inte finns någon som vill vinna så mycket som han, och får våra unga killar se, det är det oerhört viktigt. Han sprider mycket energi runt sig, säger Anders "Masken" Carlsson.

4 NHL-spel.

- Det finns en öppning i mitt kontrakt för NHL-spel. Jag har varit ärlig mot mig själv och Leksand med mina mål och vad jag vill. Blir det säsong, ska jag kunna åka, jag känner fortfarande att jag har en del ogjort i NHL. Men jag ser ingen annan öppning än att det blir spel i Leksand den här säsongen, säger Hedberg.

Det är också någonting som Superstars kommer att arbeta hårt för.

- Förhoppningen är att vi ska kunna matcha ett NHL-bud. Men skulle Johan inte stanna, kommer de här pengarna att gå till en annan spelare. Det är viktigt att vi är klara på den punkten eftersom det är en risk som finns, säger Tobbe Olsson.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons