Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor fotbollsavslutning i Borlänge - 600 spelare inbjudna till "Vallen"

Annons

u I anslutning till Brages mycket viktiga hemmamatch mot Öster på söndag samlas ett 30-tal av Dalarnas P14-lag i Borlänge för en gemensam avslutning av årets Fair play-satsning. Initiativtagare är Dalarnas fotbollförbund och SISU Idrottsutbildarna.

- Totalt rör det sig om 600 inbjudna spelare till avslutningen och med ledare och föräldrar kan det bli upp mot 1 000 personer, hoppas Stefan Jonsson på Dalarnas fotbollförbund.

Dalarnas P14-lag har, i anslutning till seriespelet, tillämpat ett värderingssystem som går ut på att betygsätta motståndarna före, under och efter matchen på en skala, 1-6.

Dessa resultat har sedan lagts ihop och utifrån det så kommer ett av lagen att koras som Fair play trophy-mästare 2002.

För att kunna värdera sina motståndare på ett rättvist sätt har lagen arbetat med sex "sanningar" under säsongen och dessa har sedan legat som grund för bedömningarna.

Vinnarna av priset kommer på söndag förmiddag att få träna och sedan äta lunch med Brages A-lag innan det är dags att ansluta till de övriga lagen på Domnarvsvallen och avslutningen på Cosmoz i Borlänge.

Fotnot: De sex "sanningarna":

1. Spela efter reglerna, 2. Respektera med- och motspelare, 3. Fokusera på den egna prestationen, 4. Domaren är en kompis, 5. Spela för att vinna, 6. Visa glädje.

Mer läsning

Annons