Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökigt när BS segrade

Annons

Domartrion med Jonas Hovlind i spetsen dömde två tiominutersutvisningar för Falu BS, men inte mindre än åtta "tiominutare" och ett matchstraff för Bollnäs.

När Hjelm, i röran framför mål slog in matchavgörande 4-3, satt tre Bollnässpelare utvisade.

Utvisningarna fällde avgörandet i den här matchen där hemma-laget, i det här fallet Falu BS, var kraftigt underrepresenterade i utvisningsstatistiken.

Ungefär samma visa som i onsdags då Falu BS inte fick mycket med sig hos domarna i bortamatchen mot hammarby.

- Men så här är det, det visste vi redan och mot Bollnäs borta var det samma sak för oss, säger BS-tränaren Sören Persson.

Bollnästränaren Kjell Ljusberg var inte bara irriterad över de många utvisningarna, han drog också upp ett antal matchsituationer i övrigt där han tyckte att domarna gjorde fel.

- Ville Aaltonen skulle haft en straff när han fälldes i den 52:a minuten och jag kan inte förstå hur vårt mål i den 85:e minuten dömdes bort för offside. Dessutom fick Daniel Skarps matchstraff i slutminuten när han smällt till Dan Hjelm, men Skarps fick en knytnäve i ansiktet innan och domaren borde nöjt sig med en varsin tiominutersutvisning, menar Ljusberg.

I Bollnäslägret var irritationen över domarinsatsen så stor att man övervägde att lämna in en protest.

- I så fall för Skarps matchstraff, men jag får prata med honom och se om vi ska gå vidare, säger Ljusberg.

Sett till spelet hade oavgjort kanske varit mest rättvist, men åter-igen imponerade Falu BS med att kämpa ner motståndarna och vinna med uddamålet.

Laget fick en smakstart med 2-0-ledning redan efter sju minuter och spelet den första halvtimmen var det bästa på hemmaplan den här säsongen.

Efter att målvakten Jonas "Skorven" Persson tappat in 2-1-reduceringen efter en halvtimme tappade Falu BS taktpinnen och Bollnäs kunde ta över.

- Jag vet inte om vi tappade, Bollnäs blev bättre och när det gäller "Skorven" så revanscherade han sig på slutet på två riktigt bra räddningar, säger Sören Persson.

I andra halvlek vände Falu BS 2-3 till 4-3, men i slutsekunderna var Bollnäs nära en kvittering.

Skottet efter hörnan gick dock i mål sekunden efter att domaren blåst slutsignalen.

I och med segern är Falu BS uppe på tio poäng och faktiskt bara en poäng och sämre målskillnad efter Broberg på den fjärde och sista slutspelsplatsen.

Seger mot Ljusdal i morgon bäddar förhoppningsvis för storpublik i hemmamatchen mot Sandviken på annandagen.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons