Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnorna imponerade

Annons

GE-Galan i Globen var tänkt att bli en klang- och jubeltillställning för de svenska VM-medaljörerna från 2003, som alla fem fanns på plats.

Framgångarna var lite ojämna, men den som verk- ligen övertygade var höjdhopparen Stefan Holm. Inte nog med att han i tuff konkurrens vann tävlingen - han gjorde det på imponerande personliga rekordet 2.37.

- Inget känns omöjligt en sån här kväll, jublade Stefan efter tävlingen. Inte med en så här fantastisk publiks hjälp.

Och publik fanns det verkligen. Utsåld Globen, vilket i friidrottssammanhang innebär 10 361 åskådare.

Stefan försökte tre gånger på 2.40 också. Men där var han inte riktigt nära, även om första försöket såg synnerligen lovande ut.

- Men jag droppade ner på ribban varje gång, säger Stefan, men ser ändå synnerligen lycklig ut.

Och att Stefan så småningom kommer att ta sig över 2.40 också - det verkar allt mera troligt.

Christian Olsson och Kajsa Bergqvist imponerade också. Christian hade tävlingens fyra längsta trestegshopp. Det längsta på 17.64. Mycket imponerande.

Och Kajsa, som ett tag såg lite tveksam ut på relativt låga höjder, drämde i med 2 meter igen, vilket räckte till seger, och hade också några hyfsade hopp på 2.04.

Familjen Kristiansson/Klüft hade däremot ingen superafton.

Carolina Klüft deltog i sin tilltänkta inomhus-VM-gren längdhopp, men fick aldrig riktigt till det och slutade fyra på 6.41. Avståndet till segrande italien-cubanskan Fiona May var två decimeter.

Patrik Kristiansson hoppade visserligen hyfsade 5.66 i stavtävlingen, men vad hjälpte det, när tre hoppare hade 5.71, med ukrainaren Denis Yurchenko som segrare. Patrik slutade femma, men fick ändå tillfredställelsen att bli bästa svensk. Ullevis svenska utomhusrekord- hållare Oscar Jansson, klarade bara 5.61 efter att ha varit mycket illa ute redan på 5.21 (två rivningar), och slutade sexa.

Ingen tvekan om att det var en högklassig gala som bjöds även i år. Och visst satte svenskarna färg på den. Men några världsrekord blev det inte den här gången.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons