Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnhästen svek

Annons

- Han måste ha varit sjuk. Efter loppet var pulsen 20 slag högre än normalt, sa en bedrövad tränare och kusk, Jörgen Westholm och fortsatte:

- Det var ledsamt att vi startade. Nu får "Criksen" vila fram till i vår.

Rommetränaren Jörgen Westholm är dock en fighter och det är ingen vågad gissning att Criks Hurricane kommer tillbaka i bättre författning. Det indikerar även Jörgen när han fortsätter:

- Criks Hurricane är den häst som har betytt mest för min karriär.

Jörgen Westholms ord väger tungt. Det är inte många tränare förunnat att få fram en sådan hårding som denne elvaårige travare efter Buck Newton. Criks Hurricane skrällvann i debuten som treåring och sedan har det rullat på med bland annat flotta, värdefulla montésegrar i Frankrike senaste säsongerna.

- Efter debutsegern som tre-åring i mars var det lynchstämning i vinnarcirkeln. Innan loppet fick nämligen nio andelsägare avslag, då jag meddelade att det skulle bli ett snällt upplägg i debuten, erinrar sig Jörgen Westholm och skrattar åt eländet.

Criks Hurricane vann från "dödens" till 25 gånger pengarna på totospelet.

Hittills har "Criksen" hunnit med 132 starter varav 31 slutat med seger. Lägg till det 21 andra- och 13 tredjeplatser, så förstår ni att det här är en travhäst värd namnet. I insprungna pengar har 6,3 miljoner kronor passerats, vilket gör Rommehästen till länets vinstrikaste genom alla tider.

- "Criksen" har tävlat mot den kanske tuffaste kullen någonsin, med hästar som Victory Tilly och Viking Kronos bland konkurrenterna, utvecklar Westholm.

Två säsonger kvarstår innan Criks Hurricane faller för åldersstrecket i Sverige. Ett åldersstreck han redan fallit för i Frankrike, där gränsen är tio år.

- Nu får "Criksen" starta i ordinarie lopp här hemma. Vi provar även i några montélopp, bland annat ett i samband med elitloppshelgen, slutar Westholm.

...och så några rader om års- premiärens bästa V5-kusk. Hon stavas Elin Gustavsson och Solvallalärlingen var best in show då hon satte dit amatörtränade Rättvikshästen Phantom Menace och amatörtränade Krylboiten Armin.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons