Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stevenson spurtvann

Annons

- Det var kul att köra i dag, jag har gått cykelgymnasiet i Vansbro tidigare och kan väl i stort sett varje kurva här, konstaterade Christoffer Stevenson, som tidigare representerat dalaklubbarna Ludvika CK och Sollerö IF.

Team Mälarenergi har de senaste månaderna tränat och tävlat i Frankrike och Spanien.

- Vi kom hem i söndags och har hunnit ha ett par lugna dagar, så nu var det skönt att få i gång benen igen, sade Christoffer.

För Team Mälarenergi cyklar också två Ludvikasöner, Fredrik Modin och Andreas Johansson. Men ingen av dem kom till start i Vansbro. Fredrik prioriterar mountainbikecyklingen och Andreas dras med ryggproblem.

För de flesta elitåkarna var gårdagens tävling en förövning inför Hammarö tredagars, som inleds i dag.

Trean i Vansbro, 19-årige Falukillen Mattias Westling, såg fram emot tredagars-cyklingen.

- Det här var en bra genomkörare för Hammarö. För min del gäller det där främst att köra bra på prologen och GP-loppet. Sedan hoppas jag att någon i laget kan vara med och slåss där framme i sammandraget.

Laget för Mattias Westling är numera Skåneklubben Team Trek-Åstorp CK.

Det fanns även Falubor med klubbadress Falu CK som var med långt framme i Vansbro GP. Jonas Djurback, till exempel, mer känd som triathlet, men bevisligen en mycket kompetent cyklist - sexa i går.

- Jag har lite problem med en fot för tillfället och har därför svårt att träna löpning, så då blir det mer cykel och det är kul, sade Jonas.

Han räknar med att komma i gång med triathlon på allvar igen till sommaren, men fram till dess trivs han alldeles utmärkt med att tävla på cykel.

- Ja, det blir fler cykeltävlingar. Jag har tänkt prova på att tävla i mountainbike också.

Många av de ändå relativt få som följde tävlingen i Vansbro var imponerade av 28-årige Djurbacks framfart som cyklist. Han var hela tiden långt framme och kom på slutvarven att ingå i en fyramannaklunga som fick göra upp om tredjeplatsen bakom bortflyende Christoffer Stevenson och Lucas Persson.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons