Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stentuff konkurrens inspirerar Maria

Annons

Men det är inte placeringen som nu är allra viktigast för Maria Bergkvist. De som just kommit in senioråldern behöver nämligen alla inspirationskickar man kan få för att orka med den tuffa träning, ofta i skymundan, som behövs för att utvecklas till en stark senior.

Och i Maria Bergkvists fall kan man redan nu skönja en del motivationsproblem.

- Det kan vara svårt att tända till ordentligt inför de vanliga distriktstävlingarna. Det kanske beror på att jag tävlat mycket de senaste åren och dessutom åkt skidorientering. Men nu, när man fick chansen att springa i samma klass som de bästa, blev det en kick som verkligen var bra för mig, säger Maria och skrattar.

I går, på den andra etappen kom hon på 21:a plats sedan hon bommat en kontroll vid mitten av banan.

- Dessutom var det kanske den lättaste kontrollen. Typiskt, det kanske berodde på koncentrationen.

Nu finns Maria verkligen med i hetluften, men i höst tar hon timeout från idrotten.

- Ja, då åker jag utomlands. Ska åka till bland annat Nya Zeeland och Australien tillsammans med en kompis. Alla säger att det är viktigt och resa ut och upptäcka lite av världen. Det vill jag passa på att göra nu.

Det innebär att Maria också tar en paus när det gäller den civila karriären. Maria berättar att hon slutat sina studier i biomedicin.

- Upptäckte att det inte var något som jag vill studera. Nu vet jag inte vad jag vill göra. Kanske bli idrottsläkare. Nja, jag vet inte. Nu har jag planterat plant för att finansierat resan i höst. Visst känns det lite oroligt och inte veta vad man vill göra bredvid idrottssatsningen.

Men det är inte något som Maria tänker på alltför mycket under den här veckan. Nu gäller det att göra en bra avslutning.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons