Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenhårt i bowlingtvåan

Annons

u Helgens båda matcher i bowlingherrarnas division 2 bjöd på utsökt dramatik och spänning ända in till sista klotet spelats i båda matcherna.

Motståndet för både WeGe och Ludvika BK var Sandvikens IF. Gästriklänningarna kom till Ludvika med två raka vinster och hoppades naturligtvis att man skulle fortsätta sviten med raka segrar även denna helg.

Men det brukar vara mycket svårt för motståndarna att lura av Vb-lagen poäng i Sporthallen och så även denna gång.

Fast Sandvikarna ledde båda matcherna inför sista serierna så var det i båda fallen hemmalaget som spurtade bäst och tog poängen med sig från matcherna.

I WeGes fall var det med absolut minsta tänkbara marginal. WeGe hade säkrat två bord samt ledde totalpoängen övertygande då Sandvikens siste man skulle slå sitt sista slag.

Läget på det aktuella bordet var helt oavgjort, det skulle räcka med en enda kägla av dem två han hade kvar att spärra för att Sandviken skulle rädda oavgjort och således åtminstone få med sig en poäng hem. Men pressen blev alltför stor och det enda som inte fick inträffa för Gästrikarnas del hände, den sista missen kostade Sandviken en poäng och säkert en hel del av självförtroendet.

Stor glädje för hemmalaget som genom det oavgjorda bordet vann matchen med 10 - 9, den absolut minsta marginal man kan vinna en match med.

För LBK var läget ungefär detsamma, man låg under med 7 - 8 inför sista serien och behövde alltså minst 3 bord och totalpoängen för att vinna matchen.

Det var länge mycket jämnt och spännande på de flesta borden men mot slutet vägde matchen över för LBK:s del och med 26 poängs marginal räddades två poäng vilket innebär att båda Vb-lagen hänger bra med i serietoppen med en match kvar att spela innan första serieuppehållet.

Mest positivt denna helg var Claes Pettersson som bevisade med eftertryck att han är väl värd en plats i WeGes första uppställning med sitt finfina nya personliga rekord i matchsammanhang, 824 poäng.

Extra skönt förstås att verkligen få till det i en match som det verkligen behövdes alla poäng. Claes var mycket glad och lovade att försöka bevara formen till nästa helg då Domnarvets BK från Borlänge kommer på besök i Sporthallen.

Bäst individuellt blev återigen WeGes Tommy Gustafsson som noterade fina 844 poäng trots att han fick allvarliga känningar av sitt ryggproblem precis före matchstarten. Tvåa denna helg kom LBK:s Bertil Johansson med 842 poäng och trea Peter Halth, WeGe, med 837 poäng.

BENNY PERSSON

Mer läsning

Annons