Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenberg strålande glad

Annons

Patrik Stenberg var strålande glad sedan den 16-årige Falucyklisten vunnit spurten mellan 23 cyklister i P15-16-klassens linjelopp vid ungdoms-SM.

-Det var trång i högerkurvan som föregick det 450 meter långa upploppet. Där fick jag fritt spår och drog igång spurten, berättade Patrik efter loppet.

-Det här var min sjätte seger i år och min hittills främsta seger. Det var en jobbig men rolig bana. Det var det här loppet jag satsade på för jag är ju ingen bra tempoåkare, förklarade Patrik.

Det här var andra raka segern för Falu CK i P15-16-klassens linjelopp vid USM. Förra året blev Erik Lindberg mästare.

Det var lillebror Sebastians framgångar som tände Patriks intresse för cykelsporten.

-Ja, säger han, när Sebastian kom hem med pokaler efter varje nybörjartävling för fyra år sedan så slutade jag med fotboll och bandy och blev helfrälst i cykelsporten.

Förutom guldmedalj fick Patrik Stenberg ett stipendium på 1000 kronor av Sällskapet Gamla Tävlingscyklister och en 64 år gammal pokal.

I F11-12 blev det dubbelseger för Falu CK, Jenny Rissveds vann med 44 sekunder före Anna Rindborg.

-Det här blev min fjortonde seger i år sedan jag räknat ihop landsväg och MTB, konstaterade den lilla segermaskinen belåtet.

Kajsa Snihs, Rättvikstjejen som på landsväg tävlar för Team Sportia i Karlskoga, vann en spurt mellan sex tjejer i F15-16 närmast före Sara Olsson, Uddevalla.

-Det här var min femte seger på landsväg i år och mitt andra USM-guld på landsväg, förklarade Kajsa.

Kajsa Snihs fick, förutom guldet, likadant stipendium och pokal som Patrik Stenberg.

Alicia Kallin, Mora, blev sjua och Anna Larsson, Falu CK, nia i en spurt mellan nio tjejer i F13-14. Johanna Sjöstad, Wändershof, vann.

Fredrik Carls, Falu CK, blev sexa i P11-12-klassen. Han ingick i en klunga på åtta åkare som kom i mål 33 sekunder efter solovinnande Ludvik Halleröd, Falköping.

THURE PETERSSON

Mer läsning

Annons