Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stefan har slagit till - igen

Annons

Det var en inbjudningsturnering vid Les Petits As i Tarbes i Frankrike som Stefan och elva av övriga världens bästa rullstolstennisjuniorer bjudits in till.

Tävlingen heter Junior Wheelchair Tennis Cup och spelas både singel och dubbel

I singelspelet började Stefan mot chilenaren Robinson Mendez. En match som Stefan vann med 6-1, 6-3 i två raka set. Samma siffror blev det sedan också i semifinalen mot amerikanen Stephen Coll.

I finalen blev det ytterligare en amerikan - Danny Fik. Men inte heller honom hade Stefan några större problem att besegra. 6-3, 6-2 slutade matchen till Stefans fördel, och därmed var turneringssegern klar.

Extra bra gjort av Sundborns-killen, då de flesta motståndarna var betydligt äldre än han själv. Åldern varierade från Stefans 14 år ända upp till 18 år.

I dubbelturneringen spelade Stefan tillsammans med tysken Thomas Nolte. Och inte heller här gick Sundbornskillen att stoppa. Men det blev en betydligt tuffare final än i singel. Stefan och Thomas mötte där de båda amerikanerna Coll och Fik igen. Det blev seger i första set med 6-1, men det kvitterade sedan amerikanerna med 6-1 i andra set. Avgörande set gick sedan till Stefan och Thomas med 6-4.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons